Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spectaculair nieuwjaarsconcert in Onstwedde

Martin Mans

Martin Mans

ONSTWEDDE – Op vrijdag 17 januari 2014 geeft de bekende organist Martin Mans een nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk (Juffertoren) met twee panfluitisten Liselotte Rokyta en Vasile Raducu (Roemenië). Speciaal voor deze nieuwjaarsoptredens zijn beide panfluitisten in Nederland. De CD ‘Power of Panpipes and Organ’ die zij vorig jaar maakten, staat nog volop in de belangstelling. Een deel van het programma staat op deze geluidsdrager.

Liselotte Rokyta is in Nederland geboren maar woont sinds vier jaar in Tsjechië. Voor haar concerten komt ze geregeld naar haar vaderland.

Hervormde kerk Onstwedde

Hervormde kerk Onstwedde

Vasile Raducu is een gevierde panfluitist uit Roemenië die een ge-olied duo vormt met Liselotte. Beide zijn afgestudeerd in de kunstige, Roemeense volksmuziek hetgeen voor een Nederlandse musicus een ongekende prestatie is. De Roemeense muziek kent vele maatsoorten, begint doorgaans langzaam en eindigt in razend tempo. Naast Roemeense muziek komen bekende klassiekers aan bod zoals Tritsch Tratsch Polka van Strauss, Sound the Trumpet van Purcell, Londonderry Air en Funiculi Funicula. De panfluitisten bespelen meer dan één fluit waaronder een bas die pijpen heeft van meer dan een meter lang. Hun optreden is spectaculair en meesterbegeleider Martin Mans laat het kerkorgel ook nog eens daveren tijdens zijn indrukwekkende improvisaties.

Het concert begint om 20.00 uur en kost 12.50 euro. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij snackbar ’t Wold te Onstwedde of via Martinmans.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Spectaculair nieuwjaarsconcert in Onstwedde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.