Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SJS 60 jaar

sjs-logoSTADSKANAAL – VV SJS uit Stadskanaal viert in 2014 har 60 jarig jubileum. De club aan de Julianastraat werd op 7 januari 1954 opgericht. SJS zal deze gebeurtenis op verschillende momenten gaan vieren. Op 11 januari a.s., met een jubileumreceptie en op 31 augustus met een G toernooi en een wedstrijd van Oud FC Groningen tegen SJS.

 

 

·       Jubileumreceptie 11 januari 2014

·       In de kantine van SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal

·       Aanvang 16.30 uur

·       Op het programma staan o.a. een bijdrage van wethouder Johan Hamster, de onthulling van een kunstwerk door het oudste lid van SJS en medeoprichter Albert Stevens en de huldiging van jubilarissen. 

SJS, nét even anders!

SJS is opgericht op 7 januari 1954 en telt ruim 520 leden, verdeeld over 6 seniorenelftallen, 3 teams voor voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking, en meerdere juniorenelftallen en E- en F-pupillenteams. Aantallen om trots op te zijn, omdat vandaag de dag de keuze voor een teamsport en zeker de voetballerij voor velen allang geen automatisme meer is.

Wie leden aan zich wil binden zal daarvoor veel tijd, geld en energie moeten willen investeren. SJS kiest daar bewust voor. Blijkbaar slaat dat beleid aan, want het ledenaantal stijgt nog steeds. Een bewijs dat SJS jong en oud al 60 jaar lang aanspreekt.

Een zeer belangrijk beginsel bij de vereniging is willen blijven werken met zoveel mogelijk eigen jeugd. Iedere jeugdspeler die zich bij SJS aanmeldt, moet het gevoel meekrijgen dat uiteindelijk een plaats in het eerste elftal kan worden bereikt. Weliswaar met het nodige talent, maar vooral met de instelling om te willen werken en leren. Wekelijks zijn tientallen gemotiveerde jeugdtrainers met dit inspirerende proces in de weer.

SJS wil meer zijn dan alleen maar een voetbalvereniging! Ook buiten het voetbal om is er contact met de leden. Maatschappelijke normen en waarden vormen mede het draagvlak voor het positieve imago dat de club in de regio heeft opgebouwd. Onder andere de aandacht die SJS besteedt aan het G-voetbal draagt daaraan in hoge mate bij.

Naast de sportieve prestaties zijn bij SJS sfeer en vermaak eveneens belangrijke speerpunten. SJS kan het beste worden getypeerd als een echte familieclub met sportieve ambities waarbij onderlinge vriendschap en gastvrijheid belangrijke waarden zijn. Een vereniging waar meerdere generaties langs de velden te vinden zijn. Waar grootvaders, die ooit in de blauwwitte hoofdmacht opereerden, nu de verrichtingen van hun kleinzoons of kleindochters aanschouwen. Iedereen is er welkom, het spelplezier staat voorop. Vandaar de lijfspreuk: SJS, nét even anders!

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.