Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bevolkingskrimp Stadskanaal en Vlagtwedde

Stadskanaal in de avond (F: Roy Jansen Astroy fotografie (c) RTVS )

Stadskanaal in de avond (F: Roy Jansen Astroy fotografie (c) RTVS )

STADSKANAAL – Statisticus Herry Thole uit Emmen heeft uitgerekend dat de gemeente Stadskanaal met het inwoners aantal iets is gekrompen. Het zijn nog geen dramatische cijfers. In 2013 heeft de gemeente Stadskanaal 81 inwoners minder gekregen. Op dit moment staat de teller voor Stadskanaal op 32.780 inwoners.

Buurgemeente Vlagtwedde heeft echter wel te kampen met een behoorlijke inwonersdaling en zit nu fors onder de 16.000 inwoners. De daling heeft zich eerder ingezet dan werd verwacht en met een krimp van 380 burgers ten opzichte van het vorige jaar staat het inwonersaantal in de Westerwolde gemeente nu op 15.880 inwoners.

Steeds meer burgers verlaten het platteland en vestigen zich in de grote steden zoals de Stad Groningen die alsmaar groter wordt. Naar verwachting zal deze trend zich ook de komende jaren blijven voortzetten zo blijkt uit een prognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De grootste krimp van ons land zal zich echter gaan plaatsvinden in Noord en Oost Groningen. Tot 2025 verwacht het CBS met name in het gebied rondom Delfzijl een bevolkingskrimp tot wel 8 procent.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.