Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Het Streekhistorisch Centrum zoekt foto’s winter 1979

Streekhistorisch_CentrumSTADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal en het Nederlands Persmuseum te Amsterdam organiseren in februari 2014 in het SHC een expositie over de barre winter van 1979, nu 35 jaar geleden. Extreme sneeuwval medio februari van dat jaar maakte Oost-Groningen gedurende drie dagen onbereikbaar.

Wegen en spoorlijnen waren als gevolg van door de harde wind tot vier of vijf meter hoogte opgewaaide sneeuwduinen onbegaanbaar. Er was onvoldoende materieel om in korte tijd de sneeuw aan de kant te schuiven. Het gevolg was: kranten die niet verschenen; winkels nauwelijks bereikbaar en door het ontbreken van aanvoer, lege schappen. Kortom, de samenleving was, weliswaar kort, maar hevig ontregeld.

Het Streekhistorisch Centrum is op zoek naar foto’s en filmmateriaal van de Kanaalstreek en Westerwolde uit die periode. Heeft u destijds foto’s gemaakt van uw ingesneeuwde huis of auto? We willen ze graag scannen. U hoeft uw foto’s daarvoor niet af te staan en desgewenst komen we bij u thuis. Reacties zijn van harte welkom op 0599-612649 of via mail: info@streekhistorischcentrum.nl.
Behalve in de tentoonstelling kunnen de foto’s gebruikt worden voor de presentatie die Bert Roossien op zondag 2 februari 2014 zal geven met winterbeelden uit het archief van het SHC.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

2 Reacties op “Het Streekhistorisch Centrum zoekt foto’s winter 1979

  1. Er staan ruim 40 filmpjes van mij op you tube, waaronder een uitgebreid filmpje over de strenge winter van 1978/1979. Vastzittende auto’s in de enorme sneeuwduinen, origineel geluid van weerman Pelleboer en nog veel meer!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.