Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal past brugbediening weer aan

1000ste boot

Foto: Marc Dol

STADSKANAAL – Vorig jaar veranderde de gemeente Stadskanaal de bediening van de bruggen in het Stadskanaal. De schepen werden verplicht om in konvooivaart door het kanaal te varen. Alleen op een paar vastgestelde momenten gingen de bruggen open. Dit leidde tot veel ergernis bij de botenbezitters, die met grote vertraging door het kanaal konden varen. Mede door de opening van de vaarweg Erica-Ter Apel was 2013 juist een recordjaar met ruim 2000 passerende boten.

Burgemeester Galama van Stadskanaal heeft gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente bekend gemaakt dat de konvooivaart weer tot het verleden behoort. In het vaarseizoen zullen de bruggen weer volledig bediend gaan worden; 7 dagen in de week, dus ook op de zondag.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.