Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Actie Stolpersteine Stadskanaal

flyer stolpersteine_v3a (3)STADSKANAAL – De Joodse gemeenschap in de gemeente Stadskanaal heeft in de tweede wereldoorlog zwaar te lijden gehad van de vervolging door de nazi’s. Van de eens zo bloeiende gemeenschap in onze huidige gemeente was na 1945 niet veel meer over. Ongeveer 136 joodse slachtoffers zijn er in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde en Mussel gevallen. Eind 2012 is er een comité opgericht ( zie onze eerdere berichtgeving hierover) om deze slachtoffers te herdenken.

Het Comité Stolpersteine Gemeente Stadskanaal, wil voor de woningen waar Joodse medeburgers hebben gewoond, Stolpersteine plaatsen. In de Stolpersteine worden de naam, geboortedatum en overlijdensdatum van iedere slachtoffer gegraveerd. Het Comité Stolpersteine in onze gemeente is geheel afhankelijk van giften en donaties en staan open voor ieder initiatief ter ondersteuning van het project. Het doel is om voor alle Joodse slachtoffers een een Stolpersteine te kunnen plaatsen. U kunt helpen dit doel te realiseren door een financiële bijdrage te storten op rekeningnummer 4824.11.635 of op NL04 RABO 0482.4116.35 t.n.v. Streekhistorisch Centrum Stadskanaal o.v.v. Stolpersteine.
flyer stolpersteine_v4 (3)Meer info is de lezen op de folder (zie foto) of op de website Stolpersteinegemeentestadskanaal.nl

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.