Direct naar de inhoud.

Nieuw-Buinen 4e Univé toernooi Gieten

  • door:
  • op:

IMG_4550NIEUW BUINEN – Het combinatieteam van Nieuw-Buinen begon met een knappe 3-2 overwinning op de toernooiwinnaar van vorig jaar Muntendam. Arjan Wiegers maakte grote indruk in deze wedstrijd hij was daarbij een voortdurende plaag voor de Muntendammers, en meestal ongrijpbaar.

In de tweede wedstrijd moest het aantreden tegen Valthermond. Een overwinning zou een finaleplaats opleveren. Nieuw-Buinen was de betere ploeg en kwam ook al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Maar Valthermond wist na een valpartij van Anne Sybesma(tegenstander kreeg daardoor ruimte) weer op gelijke hoogte te komen. Na ongeveer 15 minuten gespeeld te hebben, kwam Nieuw-Buinen verdiend op voorsprong. Echter in vrijwel de slotminuut wist Valthermond gecoached door oud trainer van Nieuw-Buinen Albert Koops toch nog de gelijkmaker te produceren.

De laatste wedstrijd in de poule was tussen Muntendam en Valthermond. Bij een gelijkspel, winst van Muntendam, of een 1-0 of 2-1 overwinning van Valthermond zou Nieuw-Buinen in de finale staan,Muntendam was in de beginfase de betere ploeg, kreeg ook kansen, maar de 1e de beste kans van Valthermond stonden ze met 1-0 voor. In de slotfase van de wedstrijd kregen de spelers van Muntendam een gele en een rode kaart. Daardoor had Valthermond een numerieke meerderheid aan spelers in het veld, mede daardoor wist Valthermond zich uiteindelijk voor de finale te plaatsen.

Nieuw-Buinen moest om de 3e en 4e plaats aantreden tegen de van te voren als favoriet ingeschatte Tevv voor de toernooioverwining met een aantal spelers in de gelederen die in het verleden voor Nieuw-Buinen hebben gespeeld. (de gebroeders Feiken, Faizel Slagveer en Nick Berends). In deze wedstrijd liep Nieuw-Buinen constant achter de feiten aan, wat Tevv uiteindelijk een verdiende overwinning opleverde



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal