Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grote Hobby- en Verzamelbeurs in gebouw d’ Ekkelkaamp Onstwedde

140106 - HobbybeursONSTWEDDE – Ruim dertig hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en omliggende dorpen presenteren zich op 1 februari tijdens de vijfde grote Hobby- en Verzamelbeurs Onstwedde. De beurs wordt gehouden in gebouw d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7. De organisatie van de beurs ligt in handen van de verzamelaars Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide. De beurs werd vorig jaar een doorslaand succes. ,,Dat was fantastisch’’, vertelt Lutjeboer. ,,De beurs trok toen zo’n negenhonderd bezoekers. Wij hopen uiteraard wederom op zoveel belangstelling.’’

Medewerking
Lutjeboer is zeer te spreken over de ondersteuning die de organisatie vanuit Onstwedde krijgt: ,,Beheerders Geert Aike en Geertje Wubs van gebouw d’ Ekkelkaamp verlenen ons alle medewerking. Hetzelfde geldt voor vele Onstwedder ondernemers. Wij hebben nog op niemand tevergeefs een beroep gedaan.’’

Keur
Op de beurs laten ruim dertig hobbyisten en verzamelaars zien wat hen zoal bezighoudt. De keur aan hobby’s en verzamelingen is zeer divers, van miniatuurheftrucks van Menno Hidding tot antieke radio’s van het Radio- en Speelgoedmuseum en van de honing van Henk Smit tot genealogie door Geert Wilts uit Onstwedde. Jacob Kiewiet uit Onstwedde toont er zijn zelfgebouwde radiografisch bestuurbare boten, Marie Huiting laat haar kantkloswerk zien en Freek Lukens toont zijn grote collectie Vlagtwedder artikelen. Verder zijn er ansichtkaarten te zien, boeken, lepeltjes, speldjes, krijtschilderijen, onderzetters, sieraden, houtsnijwerk en nog veel meer.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.