Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leontien Kompier pleit voor vier gemeenten met historische band

Leontien Kompier (f: Vlagtwedde.nl)

Leontien Kompier (f: Vlagtwedde.nl)

SELLINGEN – Burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde liet gisterenavond tijdens de nieuwjaarsreceptie weten dat Oost Groningen en Zuid Groningen het beste heringedeeld kan worden in vier gemeenten die elk een historische band met elkaar hebben.  Kompier pleit hiermee voor de vorming van de gemeenten ‘Groot Westerwolde’ ( Vlagtwedde en Bellingwedde), ‘Veenkoloniën’ (Stadskanaal, Pekela en Veendam), ‘Gorecht’ (Menterwolde, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer) en de huidige gemeente Oldambt wat al sinds 2010 bestaat.

Burgemeester Kompier gaf hiermee een vervolg aan de toon die de bestuurders van Vlagtwedde al eerder in december lieten horen te willen herindelen met Bellingwedde tot een ‘cittaslow’ gemeente met ongeveer 25.000 inwoners. Volgens Kompier kunnen grote taken zoals de participatiewet, die op gemeenten afkomen, ook goed geregeld worden binnen een nieuw op te zetten overheids-BV, waaraan de vier gemeenten deelnemen. “Zo krijg je aan de ene kant een zakelijke en flexibele overheid die dit aankan, maar aan de andere kant houd je ook de menselijke maat en maak je de afstand tot burgers niet te groot”, aldus Leontien Kompier in haar nieuwjaarstoespraak gisterenavond.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.