Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aftrap campagne gemeenteraadsverkiezingen in Musselkanaal

De lokale politici

De lokale politici

MUSSELKANAAL – Gisteren organiseerde Dorpsbelangen Musselkanaal een verkiezingsavond waarbinnen alle gemeentelijke partijen niet alleen hun eigen verkiezingsprogramma presenteerden, maar ook lieten zien welke plaats Musselkanaal in hun programma gaat innemen. De verkiezingscampagne in de gemeente Stadskanaal is hiermee gisteren dus officieel begonnen.

Café restaurant ‘De Gelegenheid’ bood de bezoekers en lokale politici alle ruimte voor een geslaagde avond. Klaas Jan Havinga was debatleider en sloeg regelmatig een brug tussen vragenstellers uit de (volle)zaal en de acht fractievoorzitters van de deelnemende partijen. GroenLinks (Teja van Geenen) was ook aanwezig, de partij gaat meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in maart en hoopt nu wel op een zetel in de gemeenteraad. Nieuw was ook Egbert Nijenbanning, de lijsttrekker van de lokale VVD. Of de dame en heren politici erin geslaagd zijn hun standpunten duidelijk te kunnen toelichten is nog maar zeer de vraag. De tijd was te kort en de zaal vol met Musselkanaalsters kwamen daardoor te weinig aan het woord. Toch wordt er door iedereen teruggekeken op een geslaagde (weliswaar ietwat saaie) 1e verkiezingsavond. Volgens sommige bezoekers had er wel iets meer ‘vuurwerk’ in het debat gemogen. Ongetwijfeld zullen er meerdere politieke avonden volgen tot de raadsverkiezingen op woensdag 19 maart. RTV Stadskanaal is in ieder geval de organisator van het slot-debat, live op de radio, op vrijdagavond 14 maart in De Kwinne.

Foto’s: Hans de Jong (MSK’tje)  

46-DSCF2583

Vragen uit de zaal

Vragen uit de zaal

Johan Hamster in gesprek

Johan Hamster in gesprek

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.