Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nog een maand om het eens te worden

Rapport Jansen vorig jaar

Rapport Jansen vorig jaar

GRONINGEN – De herindelingsplannen van Oost-Groningen worden voor de laatste keer onder de loep genomen. Dat doen de Oost-Groninger gemeenten onder leiding van de commissie Janssen. Gedeputeerde Bote Wilpstra (D66) sprak gisterenmiddag tijdens een persconferentie over een “laatste kans” voor de gemeenten: “Als de gemeenten niet tot overeenstemming komen dan neemt de provincie zelf een besluit”, zei Wilpstra. De commissie Janssen deed eerder ook al onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de provincie Groningen. In februari vorig jaar presenteerde de commissie een rapport waarin werd geadviseerd om tot uiterlijk zes gemeenten te komen. De gemeenten mochten hierop ook hun eigen visie presenteren. Vooral de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde verzetten

Gemeente Zuidoost Groningen

Gemeente Zuidoost Groningen

zich tegen deze plannen van grootschalige gemeenten en willen liefst klein blijven. Stadskanaal had al eerder gekozen voor een nieuwe grote gemeente Zuidoost Groningen zoals op de foto. Eind januari begin februari zal gedeputeerde Staten dan met een definitief oordeel komen hoe de herindeling eruit gaat zien. Lees alles hierover op de site van provincie omroep RTV Noord.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.