Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Definitief windmolens in Mondengebied

wind-turbines-DrentheASSEN – De plannen van de overheid om windmolens te plaatsen in het Veenkoloniale gebied van Drenthe gaan definitief door. Dat is vandaag bekend geworden. Minister Kamp van economische zaken heeft wel besloten dat het niet zal gaan om de eerder gestelde norm van 600 megawatt in het Mondengebied maar om de helft hiervan. Dat zal betekenen dat er ongeveer 100 windmolens geplaatst gaan worden van 3 megawatt per turbine. De windturbines komen te staan in de gemeenten Borger-Odoorn, Emmen, Coevorden en Aa en Hunze. 150 MW hiervan zal moeten worden gerealiseerd in de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn, de andere helft in het gebied van Emmen en Coevorden. Wanneer de windmolens precies geplaatst gaan worden is nog niet bekend. Er moeten eerst nog enkele procedures doorlopen worden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

7 Reacties op “Definitief windmolens in Mondengebied

 1. waarom zet die minister kamp ze zelf niet achter thuis hebben de birgers dan helemaal niks meer te zeggen doen toch wat ze wollen ja zei wonen er niet makkelijk is dat of krijgt nu iedereen gratis dtroom im drenthe waar ze staan echt dikke sukkels

 2. Nou mooi is dat. Democratie ten voeten uit. Konden ze die 100 (of meer) windmolens nou echt niet kwijt op zee?

  http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ez/nieuws/2013/12/20/kabinet-wijst-nieuwe-gebieden-aan-voor-windparken-op-zee.html

 3. Over democratie gesproken; volgens mij zijn er meer mensen voor de windmolens dan ertegen, alleen die hoor je niet…. Zoals gewoonlijk hoor je alleen de tegenstanders.
  Ik ben bijvoorbeeld voor en mijn man ook. Da’s al 2 šŸ˜‰

 4. Een volstrekt belachelijke zaak is dit. De provincie heeft dit op dictatoriale wijze, in samenspraak met alle financieel belanghebbenden, geregisseerd. Het is inmiddels toch overduidelijk dat windenergie geen enkele bijdrage gaat leveren aan CO2 reductie. Alle onderzoeken die dit aantonen worden genegeerd. Dit gaat miljarden kosten voor de samenleving: We betalen met ons allen en de subsidies gaan naar de boeren. Niks groene ideologie, gewoon ordinair geld graaien!!! Vervolgens vraag ik me af wat er democratisch is aan het afwijzen en negeren van meer dan 2000 handtekeningen om een eerlijke onderbouwing te krijgen van de reden voor het aanwijzen van de Veenkoloniƫn als zoekgebied.

 5. http://www.platformstorm.nl/downloads/Persbericht/geachte_de_heer_munniksma_nu_graag_wel_antwoord.pdf

  je raad het al: geen enkel antwoord op gekomen…dit is echt schrijnend.
  Onbehoorlijk bestuur beter gezegd.

 6. Kevin Redmeijer

  Waarom zit iedereen hier eigenlijk over te zeuren? De windmolens zien er zo enorm vet uit en hier rond Stadskanaal is al niks.

  Dan zeggen bewoners dat ze er last van hebben omdat ze het gaan horen. ze komen niet letterlijk naast je raam. En als je ze hoort zul je er al snel aan gewend zijn.

  Gaan we over naar groene energie, dan gaat iedereen miepen om geluid of hun zicht over dat boeren landschap.

 7. @Kevin Redmeijer het geluid wat mensen is een laagfrequente brom, dat constant. Dat is echt niet fijn. Laagfrequent geluid heeft namelijk 2 nadelen. 1 je kunt er niet tegen isoleren. 2. De golflengte van een laagfrequent geluid is erg lang, daardoor komt juist dat geluid erg ver.

  Persoonlijk hoor ik dan liever vogeltjes. Overigens wel erg vreemd dat op het wad, waar het echt veel harder waait dan in de VeenkoloniĆ«n(= meer rendement) het juist om de aangevoerde redenen niet mogelijk is om windmolenparken aan te leggen. Daar heeft de ‘happy few’ met de verrekijker en bootje er te veel last van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.