Direct naar de inhoud.

Uitreiking kwaliteitskeurmerk bij Huisartsenpraktijk de Kroon uit Onstwedde

  • door:
  • op:
IMG_1823
De personen op de foto zijn van links naar rechts:
Hr. J. Postma, Praktijkverpleegkundige
Mw. A. Wiers, Senior Auditor bij de TüV
Hr. J. de Kroon, Huisarts
Mw. A. Wiegersma, Kwaliteitscoordinator, CEO van de praktijk.

ONSTWEDDE – Met een kwaliteitskeurmerk bewijst het team van Huisartsenpraktijk de Kroon in Onstwedde dat ze het hele jaar door hard werken om het doel te bereiken: zorgen dat de juiste patiënt, op het juiste tijdstip de juiste medicatie en /of geneeskundige behandeling krijgt tegen acceptabele en maatschappelijk verantwoorde kosten en dat ze werken met uitstekend gemotiveerd en goed opgeleid personeel. Daar vaart de patiënt wel bij en daar vaart de apotheekhoudende praktijk ook wel bij.

De afgelopen jaren is er door het hele team hard gewerkt om een kwaliteitskeurmerk te verkrijgen en te behouden.  Een kwaliteitskeurmerk (ISO –9001:2008) wordt alleen afgegeven als de werkprocessen van de organisatie voldoen aan strenge regels.

In het geval van een apotheekhoudende huisartspraktijk worden de regels door de overheid, de zorgverzekeraar, de beroepsgroep en andere belangrijke instanties bedacht.  Of de organisatie daar aan voldoet wordt vastgesteld door een certificeerder:  bij Huisartsenpraktijk de Kroon is dat tegenwoordig de TüV.
Op dinsdag 3 december 2013 heeft de praktijk een grondig examen (audit) gehad. De hele dag werd er gecontroleerd en intensief met de medewerkers gesproken, alle werkprocessen zijn doorgenomen.
De TüV  is tot de conclusie gekomen dat  het certificaat wel verdiend is.

Op 9 januari 2014 is het certificaat officieel uitgereikt.  Mw. Wiers, Auditor bij de TüV, vertelde daarbij dat het haar opgevallen was dat het kwaliteitsdenken bij alle teamleden duidelijk te bespeuren was.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal