Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Osiris trio en altviolist Mikhail Zemtsov in Concertboerderij

Concert BoerderijVALTHERMOND – Op zaterdag 25 januari organiseert de Stichting “Klassiek in ’t veen”, in de Concertboerderij ”Onder de linden”, Zuiderdiep 279 in Valthermond, een concert dat wordt gegeven door het Osiris trio met medewerking van de altviolist Mikhail Zemtsov. Het concert dat begint om 20.00 uur is geheel gewijd aan werken van de componist Robert Schumann.

Op het programma staan: 3 Fantasie Stücke Op. 73, 4 Märchenbilder Op. 113, 5 Stücke im Volkston Op. 102 en het Pianokwartet in Es-dur Op.47. Het Osiris Trio, bestaande uit: Ellen Corver- piano Peter Brunt-viool en Larissa Groeneveld- cello werd in 1988 opgericht en ontving meerdere onderscheidingen, waaronder de Philip Morris Finest Selection Prijs en de Annie Bosboom Prijs als blijk van erkenning voor hetgeen tot dan toe bereikt en als ondersteuning voor de verdere ontwikkeling van hun internationale loopbaan.

Naast de vele concerten die het Osiris Trio in Nederland geeft,trad het inmiddels op in Denemarken, Estland, Duitsland, Spanje, Engeland en Zuid-Afrika. Ook werd het trio door het Concertgebouw uitgenodigd om deel te nemen aan de serie Rising Stars. Deze concertserie bracht hen naar de grote concertzalen van Keulen, Londen, Wenen, Stockholm, Birmingham en NewYork voor het succesvolle debuutconcert in Carnegie Hall.
Mikhail Zemtsov begon zijn muzikale studies op de leeftijd van 5 met zijn moeder. Daarna studeerde hij in het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou (Prof. G. Odinetz,) kreeg Soloist Diploma met onderscheiding aan de Hochschuele für Musik in Hamburg en Maastrichts Conservatorium. Mikhail Zemtsov heeft aan tal van internationale festivals deelgenomen in de Europese en Amerikaanse continenten zijn kamermuziek partners waren o.a. Bella Davidovitch, Sarah Chang, Misha Maisky, Dmitri Sitkovetski, Janine Jansen, Julian Rachlin, Alexander Markovitch, Liza Ferschtman, Quirine Viersen en Plamena Mangova. Sinds 2007 Mikhail speelt in duo met de wereldberoemde pianist Boris Berezovsky. Mikhail en de Nederlandse Gitarist Enno Voorhorst vormen het Duo Macondo. Sinds 2001 is Mikhail Zemtsov als solo altist verbonden aan het Residentie Orkest, Den Haag (chef dirigent Neeme Jaervi). Mikhail Zemtsov is prijswinnaar van de 1e Internationaal Viola Competition (1998, Wenen, Oostenrijk) en Elisa Mayer String Competition (1998, Hamburg, Duitsland).

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.