Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grote actie opkomst tegen gevolgen gaswinning Groningen

(foto facebook Groningers in Opstand)

(foto facebook Groningers in Opstand)

’t ZANDT / SCHEEMDA – Actievoerder John Lanting van ‘Schokkend Groningen’ zegt dat er binnenkort een hele grote actie zal plaatsvinden tegen de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Lanting wil hierover verder niets zeggen tegen de media. Het moet een verrassing blijven. Bij deze actie zijn ook de organisaties ‘Groninger Bodem Beweging’ en ‘Groningers in Opstand’ betrokken. Gisteren nog bezette Lanting in zijn eentje de gaswinningslocatie van de NAM in ’t Zandt. Hij werd hierop door de politie meegenomen en verdween voor enkele uren in de politiecel.

Vanmorgen was er opnieuw een actie bij een NAM-locatie. Twee leden van de actiegroep ‘Groningers in Opstand’ hebben spandoeken opgehangen aan het hekwerk van de GAS-locatie aan de Oudedijksterweg in Scheemda. Ook versperden actievoerders de toegangsweg met een auto.

Facebook: GroningersInOpstand

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.