Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV Oost wil samenwerken met lokale omroepen

(foto: RTV Oost)

(foto: RTV Oost)

HENGELO – De provinciale publieke omroep RTV Oost wil meer gaan samenwerken met publieke lokale omroepen in Overijssel. Dat zei directeur Oude Wesselink van RTV Oost gisteren  tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn omroep. Volgens Oude Wesselink zit de regionale journalistiek niet langer op de huid van de samenleving. Hij wil daarom gaan investeren in een fijnmazig journalistiek netwerk. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met de kranten van uitgeverijen Wegener en Boom, met andere provinciale omroepen en met de lokale omroepen in Overijssel.

 

Publiek private samenwerkingsverbanden tussen omroepen en kranten hebben ook de instemming van het ministerie van OCW. Crossmediale samenwerking, waarin men elkaar kan versterken, is een belangrijke optie in tijden van omroep bezuiniging. Helaas is de mediawet nog erg vaag hierover.

Lees ook: RTV Sternet en RTV Oost

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.