Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lunchen met oude gerechten in het Streekhistorisch Centrum

Wim Krol tijdens de smikkelmiddag 2013

Wim Krol tijdens de smikkelmiddag 2013

STADSKANAAL – Waar het bij de activiteiten in het Streekhistorisch Centrum doorgaans op de oren en ogen aankomt, worden op zondag 26 januari de smaakpapillen aangesproken. Deze middag wordt er een smikkelmiddag gehouden die de bezoeker meeneemt naar vroegere tijden. Wim Krol van Catering & traiteurshuis De Kastanje uit Gasselternijveen liet zich inspireren door oude gerechten en laat zo de smaak van vroeger weer herleven.

Voor de inmiddels zesde editie van deze proeverij is er opnieuw gezocht naar originele gerechten, maar ook de klassiekers ontbreken niet. Zo staat er echte Poffert op het menu, maar ook ‘Pronkjewail’, een originele stamppot bereid met zoete appeltjes. De deelnemers krijgen van de in totaal maarliefst 5 gangen van alles wat te proeven. Kok Wim Krol zal tussen de maaltijd door telkens een toelichting geven op de herkomst van de verschillende gerechten.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649, of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl. De smikkelmiddag begint om 13.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 17,50; donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 15,00.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.