Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Project Groen en grijs in Maarsstee van start

030Bewonersplatform zet joker in op het project

STADSKANAAL – Op zaterdagochtend 18 januari is maarsstee tijdens een zwerfvuilactie van het Bewonersplatform de aftrap gegeven voor de nieuwe wijze van het groen- en grijsonderhoud in de wijk. Het initiatiefvoor de nieuwe werkwijze is in 2011 genomen door het Bewonersplatform Maarsstee. Het houdt in dat gemeente en Lefier het groen- en grijsonderhoud gezamenlijk hebben aanbesteed aan één aannemer, waarbij de gemeente de eindverantwoordelijkheid heeft. Maar net zo belangrijk is dat de bewoners en de aannemer gezamenlijk zorg dragen voor de beeldkwaliteit van de wijk. Meldingen en klachten van bewoners komen nu via het servicenummer van de gemeente terecht bij een werkgroep van bewoners, die de klachten en meldingen al dan niet met de aannemer afhandelt. De nieuwe aannemer is de firma Donker Groen.

Zaterdag was het dan zover. Henk van de Meer (Lefier), Johan Hamster (wethouder), Ad Karseboom (voorzitter bewonerswerkgroep) en Ayold Wiersma hielden elk een praatje met betrekking tot het project. Henk van de Meer legde er vooral de nadruk op dat ‘overal,  in elke gemeente, over dergelijke projecten wordt gesproken, maar er weinig van de grond komt. De kracht van het project in Maarsstee is dat het  initiatief komt van een groep actieve bewoners, die al jarenlang bezig zijn zoveel mogelijk de regie over de eigen wijk te hebben.’

Johan Hamster vindt het vooral moedig dat Lefier de eindverantwoordelijkheid voor hun deel van de wijk aan de gemeente  hebben overgedragen. Ayold Wiersma geeft nog een korte presentatie van hetgeen Donker Groen zoal doet en specifiek in Maarsstee gaan doen.

Vervolgens gaan de vrijwilligers onder aanvoering van Ad Karseboom naar buiten gedirigeerd, waar Henk van de Meer en Johan Hamster een boom plaatsen naast het buurtcentrum om zo de samenwerking voor de komende vier jaar te bezegelen, hopend op een duurzame samenwerking, ook na het vierde en laatste jaar van het proefproject.

Vervolgens hebben de meer dan 30 vrijwilligers samen met Donker Groen, de wijk weer voor een poosje zwerfvuilvrij gemaakt. De paar kuub zwerfvuil  is door Donker Groen her en der uit de wijk opgehaald en afgevoerd naar de stort. Als afsluiting was er een gezamenlijke lunch.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Project Groen en grijs in Maarsstee van start

  1. Nou nou dat Donker groen zal wel niet gekozen zijn op basis van kwaliteit. Bij mij hebben ze eens een keer in het kader van ‘Groen onderhoud’ een keurig net bijgehouden vijgenboom weggesnoeid, omdat ze het onderscheid niet konden maken tussen wat mijn tuin is en de openbare groen strook daar ruim een meter achter.

    (Als ik het omgekeerd had gedaan realiseer ik me ineens, dan had ik me wel voor de rechter moeten verantwoorden, rare maatschappij leven we eigenlijk.)

    Al met al let goed op uw privé groen als heren van dit instituut in de buurt zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.