Direct naar de inhoud.

Bert Roossien vertoont winterbeelden uit 1979 in het Streekhistorisch Centrum

Ingesneeuwde auto’s trokken veel bekijks. Foto: mw. I. Dijkstra
Ingesneeuwde auto’s trokken veel bekijks. Foto: mw. I. Dijkstra

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 2 februari vertoont Bert Roossien winterse taferelen tijdens een diavoorstelling in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal.

Het is binnenkort 35 jaar geleden dat in de nacht van 13 op 14 februari 1979 een immense sneeuwbui grote delen van het land veranderde in een wit landschap. Er viel onverwacht zoveel sneeuw dat het verkeer vast liep. Door een straffe oostenwind waaide de sneeuw in Oost Groningen meters hoog op. De streek was enkele dagen vrijwel onbereikbaar, het openbare leven viel stil, kranten verschenen niet en de schappen in supermarkten raakten leeg.

 
Bert Roossien vertoont de foto’s en dia’s die binnenkwamen na een oproep onlangs in de media, waarop tientallen mensen reageerden. Een keuze uit dit aanbod is deze middag te zien, aangevuld met foto’s uit het archief van het SHC.

Tot en met half maart worden deze foto’s ook tentoongesteld in het SHC op een expositie die georganiseerd werd in samenwerking met het Nederlands Persmuseum in Amsterdam. Hier worden ook de kranten getoond die verschenen met bijlages vol foto’s van gestrande auto’s en ingesneeuwde huizen, en de noodedities van de kranten die werden uitgegeven op de dag na de hevige sneeuwval. Reserveren voor de voorstelling wordt aanbevolen: tel. 0599-612649 tijdens kantooruren of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-