Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kritiek op ontwerp nieuwe gemeente Westerwolde

Leontien Kompier

Leontien Kompier

VLAGTWEDDE  – Het herindelingsontwerp voor een nieuwe gemeente Westerwolde is gisterenavond niet door de gehele gemeenteraad van Vlagtwedde met gejuich ontvangen. Dat schrijft het DvhN vandaag in de krant. Veel lokale politici van de gemeente vinden dat in het ontwerp te veel nadruk ligt op rust en recreatie. Met het ontwerp willen B&W van Vlagtwedde de procedure starten die uiteindelijk moet resulteren in een fusie met buurgemeente Bellingwedde.

Volgens een meerderheid van de raad Vlagtwedde missen er teveel onderwerpen zoals werkgelegenheid. Ook vinden de polici de datum van 1 januari 2017 te vroeg om te starten als nieuwe gemeente. “Dat kan beter gelijk opgaan met de andere gemeenten om ons heen”, stelde Wietze Potze van de PvdA Vlagtwedde. Hij vond de datum 1 januari 2018 vroeg genoeg. Met dat laatste kon burgemeester Leontien Kompier ook leven.

Hierna werd er verder gesproken over het concept waarin gemeentebelangen en GroenLinks zich vooral enthousiast toonden over het ontwerp voor de nieuwe gemeente. Volgende week beslist de voltallige raad of ze akkoord kan gaan met dit ontwerp. Volgende week beslist ook Gedeputeerde Staten over de gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen. De Provincie liet al weten dat ze Westerwolde een te kleinschalige gemeente vindt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Kritiek op ontwerp nieuwe gemeente Westerwolde

  1. Volgens mij is Stadskanaal het beste af met Bellingwedde, Vlagtwedde, BorgerOdoorn, Hunze en AA, Veendam en Pekel. Zeg maar van Duitse grens tot en met de N34. (daar links van kan naar Assen.) En aan de zuidkant N391. dan krijg je een interessante Agri business, recreatief-actieve toeristische gemeente met gezondheidshotspots als het Refaja en financiële instellingen als Rabobank regiohoofdkantoor.

    Vice versa geldt uiteraard ook voor de andere gemeenten. Welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.