Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Persoonlijke hulp bij digitale vragen voor bewoners Parkwijk

welstadSTADSKANAAL – Voor de bewoners van de Parkwijk in Stadskanaal is een uniek project van start gegaan. Iedere dinsdagmiddag kunnen zij bij Klik!, in het wijkgebouw aan de Margrietlaan, terecht met vragen over hun smartphone, laptop, tablet en andere digitale zaken. Vervolgens krijgen ze één-op-één advies van een VWO-leerling van het Ubbo Emmius uit diezelfde wijk.

‘Hoe verstuur ik berichtjes vanaf mij mobiel’, ‘Hoe kan ik skypen met mijn (klein)kinderen’, ‘Hoe voeg ik een bijlage toe aan een mail’ en ‘hoe werkt facebook nou eigenlijk’? Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die bij Klik! beantwoord worden volgens Jacqueline Haarmans, medewerker van welzijnsorganisatie Welstad en initiatiefnemer van het project: “Bezoekers mogen hun eigen smartphone, tablet of laptop meenemen, maar er zijn ook enkele laptops beschikbaar in het wijkgebouw”. De leerlingen geven in het kader van het vak Informatica persoonlijk advies aan de bezoekers, onder begeleiding van de aanwezige leerkracht, Hans van Eck en een enthousiaste vrijwilliger, René Stel. Naast het vakgerichte aspect vindt het Ubbo Emmius het belangrijk dat haar leerlingen betrokken raken bij de wijk, daar zij gedurende hun schoolperiode hier ook onderdeel van uitmaken.

Haarmans is enthousiast over het project: “Niet alleen bieden we bewoners van de Parkwijk een praktische dienst, het is vooral ook een sociaal gebeuren en heel leerzaam voor de scholieren”. Bovendien speelt het project in op toekomstige ontwikkelingen, zo zegt Haarmans: “De overheid heeft het streven om vanaf 2017 alle diensten digitaal aan te bieden. Niet ieder inwoner is hierop voorbereid en om mensen hier enigszins bij te helpen bieden wij, in eerste instantie in de Parkwijk, deze dienst aan. Dat het project in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat meerdere fondsen het project financieel ondersteunen”.

Klik hier om de folder te bekijken -> KLIK! Persoonlijk digitaaladvies

De eerste bijeenkomst is op dinsdagmiddag 4 februari van 13:00 tot 15:30 uur. Daarna zijn geïnteresseerden iedere dinsdagmiddag – buiten de schoolvakanties – welkom in het wijkgebouw aan de Margrietlaan 3 in Stadskanaal. Om te kunnen bepalen hoeveel leerlingen als maatjes aanwezig moeten zijn op de eerste dinsdag kunnen geïnteresseerden via mail info@welstad.nl of telefonisch (0599) 635 999 laten weten dat ze komen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.