Direct naar de inhoud.

Eerste Dog Walk voor het hele gezin

Dog WalkEXLOO – Humberto Tan, presentator van het programma RTL Late Night, bracht Jan Schutrups op het idee om een Dog Walk te organiseren. “Hij was aanwezig tijdens een lezing die ik hield in Haarlem”, zegt Schutrups, oud-ondernemer van het jaar in Drenthe. “Ik vertelde daar onder meer over onze Schutrups Wandeldag, die jaarlijks duizenden deelnemers trekt. Waarop Tan zei: ‘Waarom geen wandeldag met honden?’. Die gaat er nu dus komen.”

Op zaterdag 8 februari is de eerste editie van de Jumper Schutrups Dog Walk. De organisatie pakt meteen groots uit, want het aantal deelnemende verenigingen, instanties en bedrijven is ongekend. Jumper De diersuper is medeorganisator. Mark Harms van Jumper legt uit wat de Dog Walk inhoudt. “De deelnemers kunnen kiezen uit wandelingen van vijf en tien kilometer, waarbij natuurlijk het accent op de honden is gelegd. Het meest belangrijke is wel dat het een uitje voor het hele gezin moet zijn.”

Gezondheidscheck Er zijn diverse bedrijven aanwezig welke de baasjes onder andere voorzien van professionele voedings- en vachtadvies op maat. Onder meer kan het gebit worden geïnspecteerd. Tevens is er een leverancier aanwezig die de voetzooltjes controleert en behandelt met een speciaal middel dat een beschermend laagje aanbrengt ter voorkoming van irritatie van pekel, sneeuw en vuil.

Ook is de Dierenambulance, Staatsbosbeheer en het Dierenasiel Stadskanaal aanwezig en bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding van hondenschool de Hondenhoeve een gratis hondentraining te volgen en mee te doen aan een behendigheidscircuit. Praktijkspeuren geeft proeflessen in het speuren. Harms: “Elke hond wil graag zijn neus gebruiken. Tijdens de les proberen we de honden aan het speuren te krijgen.” Ook Stichting Hulphond is ter plekke. Aan de finish is er voor iedereen de gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen. De kinderen kunnen onder andere creatief bezig zijn met het maken van speciale hondentaarten.

Gratis De wandeling start vanuit een grote tent aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo achter Schutrups Schoenen. De inschrijving en deelname is geheel gratis. Je kunt ter plekke nog inschrijven tussen 10.00 en 14.00 uur. Wie zich echter voor woensdag 5 februari via de website www.dogwalk.nu inschrijft, ontvangt een goed gevulde goodiebag op de Dog Walk dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-