Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CDA: Snel internet moet overal in Nederland beschikbaar zijn

BeeldschermGRONINGEN – Ook in het buitengebied moeten mensen toegang hebben tot stabiel en snel internet. CDA-kamerlid Agnes Mulder wil dat minister Kamp van Economische Zaken zich daarvoor hard gaat maken. Naar schatting 500.000 inwoners en 60.000 bedrijven in die buitengebieden staan momenteel op achterstand doordat snelle internetverbindingen niet aanwezig zijn. Terwijl snel internet voor bedrijven en huishoudens in deze moderne tijd een basisvoorziening is. Slecht internet is een probleem voor bijvoorbeeld agrarische bedrijven met melkrobots, maar ook voor particulieren. Mulder: “Ik heb voorbeelden gehoord waarbij kinderen hun huiswerk moeten maken bij vriendjes in een ander dorp, omdat er bijvoorbeeld informatie moest worden gedownload. Het is geen werkbare situatie. En van bedrijven wordt sowieso verwacht dat zij digitaal aangifte doen.”

Het CDA wil dat minister Kamp de regie neemt op dit onderwerp. “Het Rijk kan overbodige regels en belemmeringen wegnemen. En aanbieders van internet kunnen best wat harder aangespoord worden om glasvezel naar het buitengebied door te trekken. Een groot deel van Nederland loopt voorop op het gebied van snel internet. Laten we zorgen dat heel Nederland bij de kopgroep kan horen.”

De minister vond in eerste instantie niet dat hij een taak heeft hierin. Wat hem betreft kiezen mensen hun woonplaats zelf, en horen daar consequenties bij. Na aandringen kreeg het CDA de toezegging dat de minister de reële dekking en knelpunten in de loop van dit jaar in kaart gaat brengen. Daarnaast gaat de minister in de regio Twente een pilot starten met de zorg en ICT, waarbij concreet de effecten van internet in het buitengebied zullen worden meegenomen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.