Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zestiende editie Schutrups Wandeldag

Schutrups wandeldag BEXLOO – Maarten van Rossum was onlangs niet zo vleiend over Drenthe. Hij zou beter moeten weten, zeker als hij eens een bezoekje aan de Hondsrug zou brengen en dan vooral aan het mooie dorpje Exloo. Hij zou zich de ogen uitkijken. Zo prachtig gelegen en zo rustgevend. Maar op zondag 9 februari is het weer een drukte van belang in Exloo, want die dag wordt al weer voor de zestiende keer de Schutrups Wandeldag gehouden. 

Het bos en de heide in en rondom het dorpje zijn er klaar voor om weer duizenden wandelaars te ontvangen. De meeste deelnemers aan de Schutrups Wandeldag kennen de omgeving en het dorp, want velen van hen komen elk jaar om zich onder te dompelen in de natuurlijke habitat van Exloo.

Lekker wandelen “Een dagje lekker wandelen en even weg uit de dagelijkse beslommeringen”, zegt Jan Schutrups. “Daarvoor komen de mensen naar Exloo. Ook dit jaar hopen wij weer aan alle verwachtingen te voldoen. Daar zijn wij in de voorbije jaren zeker in geslaagd. Het aantal wandelaars blijft namelijk stabiel. Dat betekent ook dat wij een mooi evenement hebben neergezet. Je ziet wandelaars alleen, met z’n tweeën, maar ook met het hele gezin en complete groepen.”

Ook tijdens de zestiende editie kunnen de deelnemers niet alleen genieten van het wandelen zelf, maar ook van alle activiteiten die het team van Schutrups organiseert. De ingrediënten zijn misschien bekend, zo kinderen kunnen samen met leden van de scouting, brood bakken. In de grote tent staat een band te spelen en voor iedereen is er snert met roggebrood en spek.

Vier afstanden 
De wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden. De ongeoefende zal al snel voor de 5 kilometertocht gaan, maar geoefende wandelaars wagen zich zeker aan uitdagingen als 10, 15 of 25 kilometer. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.schutrupswandeldag.nl of ’s morgens bij de start in de tent bij Schutrups Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Dat kan tussen 8.30 en 14.00 uur. Voor de 25 kilometer sluit de inschrijving om 12.00 uur.

Deelname kost 7,50 euro per persoon. Dat is inclusief snert en een waardecheque. Kinderen tot elf jaar mogen gratis meewandelen. De winkel van Schutrups Schoenen is op zondag 9 februari geopend. De nieuwe voorjaarscollectie is dan al binnen. Redenen genoeg om een dagje te gaan wandelen en naar Schutrups Schoenen in Exloo te komen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.