Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalsterpas voor de inwoners van gemeente Stadskanaal

GroenSTADSKANAAL – Naar aanleiding van de volgende onderwerpen tijdens de raadscommissie vergadering van maandag 4 februari 2014 over Armoedebestrijding, Minimabeleid en Schuldhulpverlening is GroenLinks Stadskanaal van mening dat de inwoners van gemeente Stadskanaal enorm gebaat zouden zijn met de zogenaamde Knoalsterpas. Deze pas is inmiddels in diverse gemeenten, als ook in Groningen-Stad ingevoerd. Gezien de grote hoeveelheid inwoners van de gemeente Stadskanaal die onder het minimabeleid vallen, kunnen haar diverse inwoners deze ondersteuning zeer goed gebruiken. Teja van Geenen zal hierover inspreken tijdens de raadscommissievergadering van vanavond 3 februari 2014.

Teja van Geenen, lijsttrekker van GroenLinks: “Deze pas is speciaal voor inwoners met weinig inkomsten en financiële draagkracht binnen de gemeente Stadskanaal. Het geeft kortingen op tal van maatschappelijke, educatieve en sportieve evenementen. Deze evenementen kunnen zowel binnen als buiten Stadskanaal liggen of korting geven op bepaalde belangrijke educatieve tijdschriften en kranten. Op deze wijze kunnen onze inwoners, die anders buiten deze informatiestroom en onderricht vallen, nu optimaal gebruik maken van allerlei belangrijke voorzieningen. Van het aanbod wat door de ondernemers in regio Stadskanaal in samenspraak met de gemeente Stadskanaal wordt overeengekomen.” Gedacht kan worden aan korting op bibliotheek-, sport- en fitnessabonnementen, korting op diverse musea, zoals plaatselijk het streekhistorisch centrum, creatieve lessen voor kunsten en de muziekschool. Ook een bezoek aan een dierentuin past bij de mogelijkheden. Kortingen op duurzaam en groen, zoals ledlampen, informatie over zuinig aan met stroomverbruik, hoe doe je dat? Kortingen op bepaalde vaktijdschriften zoals Ouders van Nu, over opvoeden van (kleine) kinderen.

“Door overeenstemming te bereiken met de diverse ondernemers en organisaties in de regio, kun je voor de Stadskanaalster bewoners, de gezinnen en haar jonge inwoners veel doen op het gebied van educatie en ontwikkeling. We merken echt dat veel gezinnen, die graag meer zouden willen doen voor hun kinderen, daar gewoonweg het geld en de middelen niet toe hebben. De huidige voorzieningen zijn belangrijk en moeten in stand gehouden te worden. Daar zijn echter veel regels aan verbonden, die soms voor ingewikkelde en onvoorziene situaties zorgen. Met deze Knoalsterpas heeft een gezin direct profijt van de aangeboden kortingen. Het geeft onze inwoners meer armslag en dat is goed voor onze gemeente. GroenLinks Stadskanaal ziet kansen dat de ondernemers in de regio samen met de gemeente en andere ketenpartners in Stadskanaal hier een mooie voorziening van kunnen maken. Omdat de knoalsterpas hier in Stadskanaal nog niet is gerealiseerd: maak de gemeente compleet met de Knoalsterpas!”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.