Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Presentatie advies herindeling Groningen drie dagen uitgesteld

GemeentenGRONINGEN – Dinsdag 4 februari is er nog geen bekendmaking van de commissie ‘Bestuurlijk Toekomst Groningen’ over de herindeling in onze provincie.  De commissie heeft de presentatie van het aanvullende advies over de gemeentelijke herindeling enkele dagen moeten uitstellen. De burgemeesters kunnen namelijk niet aanwezig zijn omdat er op hetzelfde moment wordt vergaderd over de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

De commissie ‘Bestuurlijke Toekomst Groningen’ brengt nu haar advies aanstaande donderdag over aan de besturen van de gemeenten in Oost-Groningen (Bellingwedde, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde) en de Provincie Groningen. Inzet is het advies over:

 De twee hoofdvarianten (de zogenoemde horizontale en verticale variant) als alternatieven voor de bestuurlijke indeling, zoals voorgesteld in het commissierapport “Grenzeloos Gunnen” van februari 2013;

 Het voornemen van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde tot de vorming van een gemeente Westerwolde.

Het advies van de commissie wordt als zeer zwaarwegend gezien. De presentatie begint om 16.00 uur vanuit het Van Der Valk hotel in Zuidbroek.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.