Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Succesvolle protesttocht Stad Groningen

f: Jan Sportel

f: Jan Sportel

GRONINGEN – Een honderdtal Groningers in Opstand liepen gisterenavond (6 februari) mee met de protesttocht door het centrum van de stad Groningen. Ze lieten zich horen voor welzijn, veiligheid en meer werkgelegenheid in de provincie. Na Aldel, Parker en Luxaflex vallen er wederom ontslagen. Dit maal bij Oosterlengte in het Oldambt waar voorlopig 400 mensen in de thuiszorg hun baan verliezen.

De Groningers in Opstand trokken met hun mars veel bekijks en sympathie. Duimen van omstanders gingen goedkeurend omhoog, mensen sloten zich tijdens de tocht aan en chauffeurs van diverse passerende vrachtwagens drukten de claxon. Ook enkele Drenten en Friezen lieten zich zien en horen, alsmede leden van de Groninger Bodem Beweging. Er waaiden veel actievlaggen met daarop het gevorkte boertje van de door Bram Reinders uit Farmsum opgezette Facebookpagina Groningers in Opstand. Ook droegen actievoerders koffers en tassen bij zich als symbool voor een gedwongen verhuizing.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.