Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Protestactie Groningers in Opstand tegen massaontslag Oosterlengte

GIO Nieuw VredenhovenSCHEEMDA – Sinds vanmorgen (woensdagochtend 12 februari) 11.00 uur wordt er actie gevoerd bij verzorgingstehuis Nieuw Vredenhoven in Scheemda. Bram Reinders, de man achter de Facebookpagina Groningers in Opstand, komt vandaag met een aantal medestanders in actie bij één van de woonzorglocaties van Oosterlengte om aandacht te vragen voor het verlies van de honderden banen die eind van dit jaar wegvallen.

Vorige week dinsdag werden alle thuiszorgmedewerkers van Oosterlengte er van op de hoogte gebracht dat Oosterlengte met ingang van 2015 stopt met het verlenen van huishoudelijke zorg. Dit houdt in, dat er ongeveer 400 medewerkers worden ontslagen. Het nieuws is bij veel medewerkers hard aangekomen. Werknemers in de regio Bellingwedde stonden afgelopen herfst nog op de barricaden om te vechten voor hun baan, desondanks valt voor veel van hen in 2015 het doek. In de gemeente Oldambt, Bellingwedde en Pekela zal de huishoudelijke zorg door Oosterlengte verdwijnen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.