Direct naar de inhoud.

Bruin Goud in het SHC

  • door:
  • op:

20. Bruin Goud01STADSKANAAL – In samenwerking met de Filmliga Stadskanaal worden er op zondag 23 februari passende films in het Streekhistorisch Centrum vertoond om de kille en donkere winterse zondagen te veraangenamen. Films dus voor een ‘sombre dimanche’.

Onder het genot van passende drankjes en hapjes zullen deze middag de laatste drie delen uit de televisieserie Bruin Goud uit 1994 worden vertoond. In december stonden de eerste vier afleveringen op het programma. De delen zijn echter ook uitstekend als zelfstandige films te bekijken. De verhalen gaan over het thema ‘overleven in het veen’. Bij de nu vertoonde afleveringen spelen de verhalen zich af tussen 1910 en 1925. Saillant detail is dat Huize Ter Marse, het onderkomen van het Streekhistorisch Centrum, voor een aantal scènes fungeerde als decor. Speciaal voor deze voorstelling stelde regisseur Jonne Severijn een dvd in hoge beeldkwaliteit ter beschikking.

De voorstelling begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 10,00 en € 8,00 voor donateurs van het SHC en leden van de Filmliga. Reserveren wordt zeer aanbevolen. Dat kan tijdens kantoortijden op tel. 0599-612649 of per mail info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: Beeld uit de serie Bruin Goud



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal