Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wijkbloemetje voor Marcel Rosing

Initiatiefnemer Rieks de Groot reikt het wijkbloemetje uit aan Marcel RosingSTADSKANAAL – Project ‘Maarsstee sneeuwvrij’ nu al succes – Voor de bewoners van de wijk Maarsstee in Stadskanaal zijn de twee dagen sneeuwval voldoende geweest te ervaren wat het project ‘Maarsstee sneeuwvrij, iedereen de stoep op’ in de praktijk betekent. ’s Morgens (een beetje laat) opstaan en zien dat alle stoepen door vrijwilligers zijn schoongeveegd door vrijwilligers van de wijkraad en het Buurtcentrum Maarsstee. Rieks de Groot, voorzitter van het Bewonersplatform Maarsstee en één van de initiatiefnemers, zegt hierover: ‘we hebben vorig jaar met een ploeg vrijwilligers besloten een sneeuwveger te kopen, omdat de stoepen lang OLYMPUS DIGITAL CAMERAniet door alle bewoners worden schoongemaakt. Vooral bij wat langere vorstperiodes krijg je dan dat hele stukken niet begaanbaar zijn. Ons doel is dit voorkomen en met de eerste sneeuwval meteen te beginnen met het van de stoepen, zodat de wijk helemaal te voet toegankelijk maar ook begaanbaar voor alle bewoners, maar ook thuiszorg en bezoekers. De reacties in de wijk waren overweldigend positief. Zo positief dat we meteen een tweede sneeuwschuiver hebben aangeschaft, want we zijn er tijdens de eerste keer achter gekomen dat dit een noodzaak is, omdat we anders te lang bezig zijn alle stoepen sneeuwvrij te krijgen.’

De reacties van de bewoners waren voor het Bewonersplatform voldoende reden Marcel Rosing, als eerste sneeuwveger, een wijkbloemetje aan te bieden. Dit is vorige week gedaan op het moment dat de tweede sneeuwschuiver is geleverd. Marcel was kort in zijn reactie: ‘ik waardeer dit gebaar enorm, maar ik doe het graag voor de wijk. En natuurlijk doen we dit met een team en niet ik alleen. Eerlijk gezegd vind ik het ook nog leuk werk ook!’ Wat Maarsstee betreft mag de winter wel komen, maar dan het liefst in december 2014.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.