Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Beëdiging burgemeester Marco Out

Marco OutBORGER-ODOORN – Tijdens een openbare bijzondere raadsvergadering op 20 februari 2014 wordt de heer M.L.J. (Marco) Out beëdigd vanwege zijn herbenoeming als burgemeester van Borger-Odoorn. Burgemeester Marco Out legt hiertoe de belofte af ten overstaan van de Commissaris van de Koning dhr. J. (Jacques) Tichelaar. De eerste ambtstermijn van de burgemeester eindigt op 15 april 2014 en de herbenoeming geldt voor een ambtsperiode van zes jaar. De herbenoeming van een burgemeester gebeurt bij Koninklijk Besluit.

De raadsvergadering duurt van 19.00 tot 20.00 uur en vindt plaats in de Raadszaal in Exloo. De vergadering is verder niet alleen te volgen via RTV Borger-Odoorn (frequenties: kabel 107.5, ether 106.0), maar ook via de raadswebsite www.gemeenteraadborger-odoorn.nl. Klikt u hiervoor op “Live-stream raadsvergadering”.

Doorlopen procedure om te komen tot herbenoeming
Voorafgaand aan de herbenoeming heeft de Commissaris van de Koning eerst een gesprek gehad met de burgemeester. Nadat de burgemeester daarin heeft aangegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen, heeft de Commissaris van de Koning de gemeenteraad van Borger-Odoorn verzocht om een procedure tot aanbeveling op te starten. Hierbij is een vertrouwenscommissie ingesteld met als taak om de aanbeveling tot herbenoeming voor te bereiden.

De vertrouwenscommissie heeft daarop een advies opgesteld om burgemeester Marco Out voor te dragen voor een nieuwe ambtstermijn en heeft dit advies in een besloten vergadering voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft tijdens die vergadering besloten om dit advies over te nemen. Dit besluit is vervolgens door de voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Greta Meursing (GemeenteBelangen), medegedeeld tijdens een openbare raadsvergadering op donderdag 17 oktober 2013.

De positieve aanbeveling van de gemeenteraad is samen met een advies van de Commissaris van de Koning in Drenthe naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gestuurd. Op basis hiervan heeft de minister van BZK een voordracht gedaan aan de Koning. Burgemeester Marco Out is

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.