Direct naar de inhoud.

Winnaar regionale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

  • door:
  • op:

nr 2 Fieke Blanke winnaar Luc MolemaSTADSKANAAL – Op dinsdag 18 februari vond de regionale voorronde plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. Tijdens de voorronde in Bibliotheek Stadskanaal lazen de beste voorlezers van 14 basisscholen een fragment voor uit een boek dat ze zelf hebben gekozen. De jury bestond uit: Henny Smit (bibliothecaresse), Grieteke Pietersen (bibliothecaresse) en Klaske van Marrum (Dyslexie Zorg Noord Nederland). De jury koos voor Luc Molema van RKBS Willibrord als winnaar. Hij las voor uit Koning van Katoren van schrijver Jan Terlouw. Fieke Blanke van SWBS Pork eindigde als tweede.

Finales

De winnaars van de regionale voorrondes in de provincie Groningen strijden tijdens twee halve finales om de acht plekken in de provinciale finale. De halve finales vinden plaats op zaterdag 8 maart in ‘t Clockhuys in Haren en op dinsdagavond 11 maart in Bibliotheek Stadskanaal. De provinciale finale is op woensdagmiddag 23 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn Veendam. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2014 is op woensdag 21 mei in Utrecht.

Leesbevordering

De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool waar in de loop der jaren steeds meer scholen aan mee doen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal