Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huldiging sportkampioenen

huldigingBORGER ODOORN – De drie sporters die bij de huldiging tijdens de nieuwjaarsreceptie niet aanwezig waren, zijn woensdag 19 februari alsnog door wethouder Frits Alberts gehuldigd. Sporters uit Borger-Odoorn die een bijzondere prestatie hebben geleverd (een eerste plaats op een NK of een podiumplek op een EK of WK en waarvan de sportbond is aangesloten bij NOC*NSF) worden gehuldigd door het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden al enkele huldiging sportkampioenensporters in het zonnetje gezet die een opmerkelijke prestatie hadden behaald in 2013. Eva Vink, Alwin Smegen en Lars Horring konden daarbij niet aanwezig zijn en werden daarom deze week alsnog door wethouder Alberts gehuldigd.

NJK Boulderen
Eva Vink uit Borger is in 2013 met overtuiging Nederlands Jeugd Kampioen boulderen geworden. Boulderen is een discipline binnen de klimsport. Hierbij moet het hoogste punt zo snel mogelijk worden bereikt, zonder dat je vast zit aan een touw. Eva behaalde haar prestatie in Enschede.

NJK Shetlandmendag
Alwin Smegen uit Ees is in Voorst Nederlands Jeugd Kampioen shetlandmennen geworden in de beginnersklasse. In deze klasse moet men zo snel mogelijk een vaardigheid- en behendigheidsparcours afleggen met zo min mogelijk strafpunten. Alwin was toen pas 7 jaar oud.

NK Wielrennen
Lars Horring is tijdens het wielerkampioenschap van Nederland voor elites zonder contract in de Acht van Chaam Nederlands Kampioen geworden. Na twee mislukte pogingen versloeg de in Valthe woonachtige wielrenner zijn concurrenten in de sprint. Na zijn derde plek in Dalen in 2011 en zijn tweede plek in Exloo in 2012 mag Lars zich nu Nederlands Kampioen noemen.

Sportman van het jaar
Op basis van zijn prestatie is Lars Horring door de gemeente voorgedragen om deel te nemen aan de Drentse sportverkiezing 2013. Lars is hiervoor door een speciale nominatiecommissie genomineerd als sportman van het jaar. Hij strijdt in de categorie ‘beste sportman’ tegen dammer Roel Boonstra en profvoetballer Jurgen Locadia (PSV).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.