Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gijzeling aan de Grutto in Stadskanaal beëindigd

GEDSC DIGITAL CAMERASTADSKANAAL – De politie hield vrijdagavond een 27-jarige man uit Stadskanaal aan op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving(gijzeling) in zijn woning aan de Grutto in Stadskanaal. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn woning een 59-jarige man uit Assen tegen zijn wil heeft opgehouden.

Melding

De politie reageerde naar aanleiding van een melding van de ex-vriendin van de verdachte. De vrouw gaf aan dat haar ex-vriend een andere man in zijn woning gegijzeld zou houden. De 27-jarige zou daarbij gebruik maken van een vuurwapen. Hierop stelde de politie een onderzoek in.

Naar buiten

De woning van de verdachte werd hierop door agenten omsingeld en in de gaten gehouden. Ongeveer anderhalf uur later kwam de verdachte naar buiten. Hij werd door politieagenten aangehouden en in een cel ingesloten. Het slachtoffer werd ongedeerd in de woning aangetroffen. De politie heeft direct een verklaring van het slachtoffer opgenomen. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Wapen

De forensische opsporing van de politie Noord Nederland doet nader onderzoek in de woning. In de woning trof de politie een immitatie-vuurwapen aan. Het wapen werd in beslag genomen. De politie zoekt de oorzaak van het geweldsincident in de relationele sfeer. Het kan zijn dat de verdachte nog meer personen gegijzeld heeft gehouden in zijn woning. Ook dit onderzoekt de politie

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.