Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treinstation Dideldom is geen goede keuze volgens D66 en de SP

K. Pals (D66) en E. Idema (SP) in minidebat

K. Pals (D66) en E. Idema (SP) in minidebat

STADSKANAAL – Tijdens het minidebat afgelopen vrijdagavond bij RTV Stadskanaal bleek dat het nog geen gelopen koers is voor de bouw van een eventueel treinstation op locatie Dideldom. D66 en de SP zijn het lang niet eens met de plannen van het CDA om hier een stationslocatie te gaan bouwen. Bovendien, zo zegt Klaas Pals, is het voormalige Philips terrein niet eens van de gemeente.

D66 Stadskanaal blijft daarom vasthouden aan de bouw van een station aan de Stationslaan met een uitbouw op het terrein Drentse Horn wat wel eigendom is van de gezamenlijke gemeenten. SP Stadskanaal wil ook nog andere alternatieven onderzoeken zoals meerdere treinhaltes. Beide politieke partijen voelen zich behoorlijk in de steek gelaten door de lokale VVD, PvdA en het CDA in deze kwestie.

Klaas Pals (D66) en Evert Idema (SP) debatteerden afgelopen vrijdagavond in het programma ’S-Express’ een uur lang over diverse zaken die momenteel spelen in de gemeente Stadskanaal. Het minidebat is er in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Volgende week zitten er weer twee partijen. Op 14 maart volgt dan het grote slotdebat.

Uitgelicht: SP en D66 over de komst van de trein:

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.