Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

D66 Stadskanaal heeft eigen verkiezingswinkel en staat op de Ladies night

D66 voorzitter Fleur Gräper-van Koolwijk op bezoek in Stadskanaal geflankeerd door de 3 lijstrekkers in de regio, v.l.n.r. Albert Trip (Borger Odoorn), Gerard Sanders (Vlagtwedde) en Klaas Pals (Stadskanaal).

D66 voorzitter Fleur Gräper-van Koolwijk op bezoek in Stadskanaal geflankeerd door de 3 lijstrekkers in de regio, v.l.n.r. Albert Trip (Borger Odoorn), Gerard Sanders (Vlagtwedde) en Klaas Pals (Stadskanaal).

STADSKANAAL- Onder het motto “beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht” heeft D66 Stadskanaal deze week in het winkelcentrum van Stadskanaal een winkelpand als haar verkiezingscentrum ingericht. Op deze wijze geven we letterlijk invulling aan het thema “dichtbij de burgers” zoals dat ook in ons verkiezingsprogramma staat”, vertelt lijsttrekker Klaas Pals.

Pals had al veel langer in gedachten om bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen naar Amerikaans voorbeeld een echt verkiezingscentrum in te richten. Dankzij de bereidwillige medewerking van de eigenaar is dat nu gelukt en is het pand in het D66 groen en wit gekleurd. “We staan op deze manier niemand in de weg, veroorzaken geen storing voor het winkelende publiek of de middenstand en dragen juist bij aan de afwisseling in het centrum. We kunnen op deze manier kiezers gastvrij te woord staan en vragen beantwoorden. Ook hebben we zo een locatie om met allerlei belangengroepen in discussie te gaan. Het is onze bedoeling dat belangstellenden ook zo even binnen komen lopen voor een praatje en een gratis kopje koffie of thee. Daarvoor hoef je geen lid te zijn van D66 en ook niet te worden, maar iedereen is welkom!” zegt de initiatiefnemer.

Het was eerder de bedoeling om van de opening van de verkiezingswinkel een echte happening te maken, maar dat vonden we minder passen bij het tragische overlijden van mevrouw Els Borst. Daarom is vorige week ook minder ruchtbaarheid gegeven aan het bezoek van de landelijk D66 voorzitter Fleur Gräper-van Koolwijk aan de verkiezingswinkel. Zie foto. Pals: “We zijn bezig met een flits-onderzoek onder de middenstanders in het centrum met vragen over actuele kwesties. Over de uitkomsten daarvan willen we binnenkort een avond in dit verkiezingscentrum organiseren”.

Het verkiezingscentrum van D66 is gelegen aan het Europaplein, hoek Navolaan op Eurorstate 10 en bijna niet over het hoofd te zien vanwege de groen-witte kleuren van D66. Het zal tot 26 maart in gebruik zijn en geopend op donderdagen van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdagen vanaf 10.00 uur. De week na de verkiezingen gebruiken we om onze kiezers te bedanken.

Passend bij deze moderne manier van campagne voeren is D66 ook aanwezig op de Ladies Day&Night; de grote regionale beurs voor dames a.s. vrijdag 28 februari in het Pagecentrum te Stadskanaal. “Ook hier kiezen we bewust voor de mogelijkheid om met de kiezer in gesprek als hij/zij daar behoefte aan heeft en natuurlijk is er voor de dames een passend presentje. “We geloven minder in het aanspreken van kiezers op straat omdat niet iedereen daar altijd behoefte aan heeft. We zijn er, als je met ons in gesprek wilt”, aldus de lijsttrekker.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.