Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

D66 Stadskanaal toont duidelijk noodzaak gemeentelijk meldpunt steenmarters aan

Klaas PalsKlaas Pals overhandigt resultaten D66-onderzoek aan wethouder Jan Bessembinders op 5 maart om 11.00 uur.

STADSKANAAL, 25 februari 2014. CDA wethouder Jan Bessembinder ontkende in de raadsvergadering van 24 januari, op een mondelinge vraag van D66 fractievoorzitter Klaas Pals, in alle toonaarden dat er in de Kanaalstreek sprake zou zijn van ernstige overlast door steenmarters.

Hij ridiculiseerde daarmee het probleem en bleek ook niet bereid om enige bestuurlijke actie te ondernemen ter voorkoming van de schades bij mogelijke gedupeerden. Daarom is D66 Stadskanaal, aansluitend op deze raadsvergadering, op 30 januari gestart met een onderzoek naar dit probleem bij de burgerij via een enquête op de websites van RTV Stadskanaal en D66.

Steenmarters veroorzaken door hun aanwezigheid in huizen en bedrijfspanden nogal wat overlast. Niet alleen hinderlijke geluiden, maar door het knagen en de uitwerpselen wordt ook schade veroorzaakt die, in sommige gevallen, kan leiden tot zeer forse herstelbedragen. Er zijn in onze regio al gevallen bekend van €4.000 á €5.000, -. In veel situaties dekt de opstal- of inboedelverzekering deze kosten niet en draait de eigenaar op voor zeer aanzienlijke kosten. Om hiertegen maatregelen te kunnen nemen is er een wettelijke ontheffing nodig. Daarmee mogen deze beschermde dieren wél worden verjaagd en wordt het risico op schades, en dus onvoorziene en hoge kosten, aanzienlijk beperkt.

Om een preventieve aanpak hiervoor te verbreden heeft de Stichting “Platform Steenmarters Borger-Odoorn” in oktober 2013 al een beroep gedaan op het college van B&W van Stadskanaal om zich bij deze stichting aan te sluiten. Dit met de bedoeling een stevig front te vormen tegen de toenemende overlast. In de ogen van de stichting en D66 Stadskanaal dus helaas tevergeefs en tegen dovemansoren. Het college van B&W gaf “niet thuis”.
Klik hier om nog gebruik te maken van het meldpunt

Op 1 maart wordt het onderzoek afgesloten en op woensdag 5 maart zal lijsttrekker Klaas Pals de resultaten overhandigen aan wethouder Jan Bessembinder.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.