Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Evert Baptist vaste gast op Mega Piraten Festijn

evert_baptistWillie Oosterhuis, de presentator van het Mega Piraten Festijn, heeft een nieuwe sidekick gevonden in de persoon van Evert Baptist. Dit typetje van Radio Continu-DJ Wim Drent zal er dit seizoen op bijna alle MPF’s bij zijn. “Nou hoef ik dus niet meer alle domme vragen zelf te stellen”, stelt Willie. Baptist maakt op zaterdag 29 maart zijn debuut tijdens het MPF in Borger.

Wim Drent is een populaire DJ van het regionale commerciële radiostation Radio Continu (voor Groningen, Drenthe, Gelderland, Friesland en Overijssel). Evert is door hem ontwikkeld typetje. Een in ouderwetse kledij gestoken lompe boerenhork met brillenglazen als jampotten en een altijd ro(n)kende Zündapp-brommer. Evert scoorde al enkele regiohits met nummers als ‘Vriescheloo’ en ‘Rekening van ’t café’. Dat hij een geliefd typetje is, was in de afgelopen jaren te merken tijdens verschillende MPF’s in het Noordoosten. Zijn weinig subtiele muziek was telkens goed voor hossende mensenmassa’s.

Zeker is dat Evert onder andere backstage zal gaan rondlopen en via een camera contact zal onderhouden met Willie op het podium. “Het komt wel goed”, stelt Wim. “Evert is de afgelopen maanden mee geweest met ‘Willies Deure’, de muzikale theatertour van Willie. Hij was daar min of meer de rode draad van de show, de storende factor. En dat beviel enorm goed. Willie en Evert hadden echt een klik. Tijdens een avond was ook Eddie Mensink, de organisator van het MPF, te gast. Hij was enorm onder de indruk van de chemie tussen die twee. En hij vroeg ons of we ook samen wilden werken tijdens de MPF’s. En dat vonden we allebei een goed idee.”

Halve zool
“Ik ben tijdens het MPF altijd hartstikke druk”, vertelt Willie op zijn beurt. “Ik sta op het podium, maar heb ook backstage van alles te doen. Dat begon een beetje uit de klauwen te lopen. En ik ben altijd gek geweest op sidekicks. Kapitein Kievit, Edwin van Hoevelaak, Theo Tap, noem ze maar op. En nu krijg ik een nieuwe. Zo houd je de boel ook fris en leuk.” Het blijft overigens niet alleen bij de MPF-samenwerking: Willies theatertour gaat dit jaar op herhaling en Evert is er weer bij.
Hoe de samenwerking verder vorm zal krijgen? Dat zal in de praktijk wel blijken. Geen van beiden zijn het grote planners; allebei gedijen ze op chaos. Het komt zoals het komt, het gaat zoals het gaat. Willie: “Maar tijdens de theatertour was ik vaak de aangever en Evert de afmaker; dat zal bij het MPF waarschijnlijk niet anders zijn.”

En ook leuk voor Evert: nu zal ook de rest van Nederland kennis kunnen maken met zijn liedjes, want reken maar dat hij ook of twee liedjes per keer zal (praat)zingen. “Evert hoef je van tevoren niet te kennen. Er komt gewoon een halve zool met een brommer het podium op en dan is het: gáán! Wel hartstikke mooi dat ik mijn debuut maak in Borger. Dat is een halve thuiswedstrijd!”

Programma MPF Borger
Jan Smit, Roy Donders, Jan Keizer & Anny Schilder, Jannes, Mooi Wark, Stef Ekkel, Helemaal Hollands, Thomas Berge, Ancora, Marianne Weber, Dikdakkers, Koos Alberts, Lesley Williams, Willem Barth, Gino Graus, Imca Marina, Sieneke, Jaman, Winnie, Lucas & Gea, Jan Vaartjes, Vinzzent, Gebroeders Ko, Edwin van Hoevelaak, Frank van Etten, Evert Baptist, René Karst, Monique Smit, de Roffels, Milan Milano, Harten 10, Wimmie en Jan Warringa.

Tijden
Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten (vanaf 25 euro) zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.nl. Fysieke kaarten bij de Bruna in Borger, Onderdelen Super in Stadskanaal, CD Hal in Ruinen, Snackbar Succes in Gieten, Total de Punt in De Punt, Hekman Muziek in Winschoten; Snackbar John in Gasselte, Total Drentse Poort in Nieuw Buinen en alle winkels van Primera (onder andere in Assen, Emmen, Stadskanaal, Groningen en Coevorden.

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.