Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hassing Filmproducties produceert film over het Stadskanaal en de Semslinie

Hassing_Filmproducties_21STADSKANAAL – In het kader van het 250 jarig bestaan van het Stadskanaal en het 400 jarig bestaan van de Semslinie zal Hassing Filmproducties uit Stadskanaal een film produceren die de kijker op een verrassende wijze mee zal nemen in de geschiedenis.

De stichting 250/400 heeft besloten om ter aanvulling op alle festiviteiten een film te laten maken over de ontstaansgeschiedenis van de Semslinie en het Stadskanaal. Op deze wijze ontstaat er voor alle inwoners een blijvend document, waarin ze worden meegenomen in het verleden van onze regio. De film wordt gemaakt voor alle leeftijden om het ook voor de jeugd tastbaar en boeiend te maken. Doel hierbij is om alle inwoners van deze regio een gevoel van herkenning te geven. Daar waar mogelijk zullen de inwoners bij de film worden betrokken.

“Momenteel zijn we met onze projectgroep druk bezig met het vormen van de verhaallijn en het script. Om inspiratie op te doen verdiepen we ons uitvoerig in de geschiedenis van het gebied en bezoeken daartoe diverse musea, die ons verhalen vertellen over het verleden. We leven in een gebied met een prachtige historie, waar door onze voorouders keihard is gewerkt, in barre omstandigheden, om ons een betere toekomst te geven. Ik denk dat we hier trots op mogen zijn en deze nijverheid moeten koesteren” aldus Hassing.

De filmproductie zal ongeveer een jaar in beslag nemen, zodat de film op een mooie locatie kan worden getoond als start van alle festiviteiten. Ook zal de film op dvd worden uitgebracht, zodat iedere inwoner de geschiedenis opnieuw kan herbeleven.

Oproep: mochten er inwoners zijn die interessante informatie of een kenmerkend verhaal hebben over belangrijke momenten in de geschiedenis, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Hassing Filmproducties via: info@hassingfilmproducties.nl.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.