Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PodiumTV éérste commerciële TV kanaal voor Noord Nederland

podiumTVHEERENVEEN – Vanaf maart 2014 is de nieuwe televisiezender ‘PodiumTV’ gestart met het uitzenden op de kabel en via internet. Via de kabel is dit nieuwe medium te zien in geheel Noord-Nederland, in Friesland, Groningen Drenthe en een groot deel van Overijssel. Via internet kan men natuurlijk overal ter wereld meekijken.

Het programma van deze nieuwe commerciële evenementen televisiezender ‘PodiumTV’ bestaat vooral uit veel (regionale) sport, bij voorkeur live. Daarnaast is er ruimte voor alle vormen van cultuur zoals muziek, theater, kunst, folklore en andere evenementen. Met de nadruk op evenementen. Evenementen voor een breed publiek. Want het uitzenden van evenementen, bij voorkeur live, maar eventueel ook geregistreerd om op een later tijdstip in het geheel uit te zenden, is DE specialiteit van dit Friese mediabedrijf. Hiermee onderscheidden wij ons van alle andere regionale televisie zenders, die slechts incidenteel een een programma live uitzenden.

PodiumTV is te zien op de kabels van Ziggo (kanaal 39), UPC (kanaal 35) en Kabelnet Noord (kanaal ). Het zendergebied bestrijkt de provincies Friesland, Groningen Drenthe en in Overijssel de gemeenten Hardenberg, Staphorst, Ommen en Steenwijkerland. Een marktgebied met bijna 2 miljoen inwoners en heel veel Top Sport.

Op de kabel:
Ziggo digitaal kanaal 39
UPC digitaal kanaal 35
Kabel Noord digitaal kanaal
Op internet: www.Podium.TV

Televisiezender voor Noord Nederland
PodiumTV heeft bewust gekozen om de éérste televisiezender van Noord Nederland te worden. De bestaande publieke regionalenzenders richten zich steeds meer op alleen regionieuws en Sport en Cultuur krijgt hierdoor in het gehele noorden steeds minder aandacht. Marketing technisch is het natuurlijk erg interessant om een grotere doelgroep na te streven.

Geschiedenis

Foto: PodiumTV

Foto: PodiumTV

Voorafgaand aan de start van het eigen kanaal heeft PodiumTV als producent al veel live programma’s in 2012 en 2013 voor achtereenvolgens Omrop Fryslan en GPTV gemaakt. Voor het grootste deel sport, maar ook muziek, een politiek debat en een uitzending vanaf de Uit-Markt in de Prinsentuin in Leeuwarden, allemaal live uit gezonden. Zo kon iedereen in Friesland toen beelden zien van bv kaatsen, fierljeppen, voetbal en wielrennen op Omrop Fryslan, welke geproduceerd werden door PodiumTV en via GPTV kon men kijken naar o.a. korfbal, schaatsen, ijshockey, basketbal, wielrennen en diverse voetbalwedstrijden. Regionale en in de meeste gevallen ook landelijke topsport welke anders nauwelijks televisieaandacht zou hebben gehad.

Eigen faciliteiten
PodiumTV is gevestigd in Heerenveen en heeft zelf alle faciliteiten voor het maken van televisie programma’s. Men beschikt over 2 registratiewagens voor het locatiewerk met daarnaast een zg SNG (satelliet) wagen om de beelden van de locatie over te stralen naar Heerenveen, waar het de glasvezel (kabel) opgaat. Met deze satelliet verbinding heeft PodiumTV de flexibiliteit om vanuit het hele werkgebied van Noord-Nederland live-uitzendingen te verzorgen, maar het kan ook net zo goed vanuit alle hoeken van Europa, mocht daar behoefte aan zijn. Men kan dus ook gemakkelijk een belangrijke uitwedstrijd van een noordelijk sport-club, elders in het land, voor het thuis-publiek live in beeld brengen. In Heerenveen beschikt PodiumTV over een grote televisiestudio, waar vanaf de zomer 2014 een aantal nieuwe programma’s vandaan zullen komen.

Bron: PodiumTV

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “PodiumTV éérste commerciële TV kanaal voor Noord Nederland

 1. theo pijlman

  Hallo,

  Gister maakten jullie opnamens in stadskanaal van een evangelisatie actie waarbij ook voor mensen werd gebeden die ziek zijn of pijn hebben.
  Wanneer zenden jullie deze uit?
  En hoe kan ik jullie zender vinden op tv en internet?

  Hoop snel van u te horen.

  Groet.

  Theo

 2. Bertjan Brinkman

  Beste Theo: Kijk hier eens.. Halverwege de film kom je de healing actie tegen.. https://www.youtube.com/watch?v=mQqcsaIg9FI

  Groet,
  BJ Brinkman
  RTV Stadskanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.