Direct naar de inhoud.

Stadskanaal heeft in 2014 de laagste lokale lasten in de provincie Groningen.

  • door:
  • op:

Centrum StadskanaalSTADSKANAAL – Nergens in onze provincie is de belastingdruk zo laag dan in de gemeente Stadskanaal. Een huishouden betaalt jaarlijks gemiddeld 615 euro aan gemeentelijke belastingen blijkt uit de cijfers van Vereniging Eigen Huis.

De V.E.H. onderzoekt jaarlijks wat in elke gemeente de gemiddelde waarde van de eigen woning is combineert dat met de afvalstoffenheffing en rioolrechten en bepaalt dan wat een huishouden jaarlijks gemiddeld aan belastingen moet betalen.

In de gemeente Stadskanaal blijkt dit met elkaar zo rond de 615 euro te liggen. (214 euro ozb, afvalstoffen 203 euro en rioolrechten 198 euro). Hiermee is de belastingdruk voor een huishouden met eigen woning in Stadskanaal met stip het laagst in de provincie Groningen. Na Stadskanaal volgt Veendam. In deze gemeente betaalt een gezin rond de 669 euro per jaar.

De in financieel rode cijfers verkerende gemeente Bellingwolde blijkt met de belastingdruk het hoogst te zijn. Een gezin met eigen woning met een gemiddelde waarde moet er 893 per jaar betalen betalen.

Klik hier voor het: complete woonlasten overzicht.

Eén reactie op “Stadskanaal heeft in 2014 de laagste lokale lasten in de provincie Groningen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-