Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks Stadskanaal deelt op Internationale Vrouwendag chocolaatjes uit

GroenLinks chocoladeSTADSKANAAL – Internationale Vrouwendag, elk jaar op 8 maart, is ontstaan uit solidariteit met stakende vrouwen in de textielindustrie. Deze eerste stakingsdag is in 1908 uitgeroepen tot Internationale Vrouwendag. In 1978 is deze dag door de Verenigde Naties officieel erkend. Doel van deze Vrouwendag is aandacht te schenken aan (helaas nog steeds actuele) thema’s als: economische zelfstandigheid, discriminatie en racisme, onderwijs en arbeid, seksueel geweld, zorg en welzijn.

De afgelopen periode heeft GroenLinks Stadskanaal aandacht besteed aan thema’s als armoede en de tweedeling in onze samenleving, laaggeletterdheid en analfabetisme in onze regio. Binnen al deze thema’s zijn het nog steeds de vrouwen die daarvan het meest de dupe zijn. Wat betreft armoede is wereldwijd 75% van de bevolking een vrouw; is 65% van de wereldbevolking laaggeletterd en analfabeet. Slecht 1% van de vrouwen in de wereld heeft bezit. Dichterbij huis verdienen vrouwen in Nederland gemiddeld 23% minder dan mannen in vergelijkbare functies. Melden verschillende internetbronnen.

Om een duidelijk signaal af te geven, zal GroenLinks Stadskanaal aankomende zaterdag 8 maart 2014 tussen 11.00 en 15.00 uur in het centrum van Stadskanaal chocolaatjes gaan uitdelen. Dit gulle gebaar naar alle vrouwen in de Stadskanaalster regio om, zowel jong en oud, een hart onder de riem te steken. Dat ook voor de jeugd goed onderwijs, zorg en welzijn, werkgelegenheid mogelijk blijft, ook in de toekomst. Dat meisjes dezelfde kansen hebben zich te ontplooien als jongens, dit ook tot uitdrukking zien komen in hun carriere. Dat vrouwen van nu de kans krijgen om door te kunnen groeien naar de top van belangrijke posities in onze samenleving. Want ook in Nederland is dat heden ten dage zeker niet vanzelfsprekend!

GroenLinks Stadskanaal vindt het belangrijk hier gehoor aan te geven. Zij voelt zich verbonden met vrouwen in de wereld, die op welke wijze dan ook, onderdrukt worden door hun partner, de sociale omgeving, de werkgever of een politiek systeem. GroenLinks Stadskanaal zal met lijsttrekster Teja van Geenen, David Serra en Doetie Ketellapper in ieder geval in het centrum van Stadskanaal vertegenwoordigd zijn. Ook het centrum van Musselkanaal en de dorpskernen Onstwedde en Alteveer zullen door GroenLinks Stadskanaal worden bezocht. Graag ontmoeten we u tijdens de Internationale Vrouwendag!

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.