Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opening Mountainbike Netwerk Westerwolde

MountainbikerouteWESTERWOLDE – Al geruime tijd leefde bij de fietsclubs in Westerwolde de wens voor mountainbikeroutes. De afgelopen twee jaar hebben de fietsclubs onder begeleiding van de Stichting Promotie Westerwolde gewerkt aan een mountainbikenetwerk. Een netwerk dat tegemoet komt aan de wensen van de mountainbikers, maar ook rekening houdt met de hoge natuurwaarden in Westerwolde en de belangen van andere gebruikers van de terreinen. De fietsclubs hebben samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Waterschap Hunze en Aa’s, de gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal en Bellingwedde en enkele particuliere terreineigenaren een netwerk van meer dan 200 kilometer ontwikkeld. Een netwerk die niet alleen van groot belang is voor alle mountainbikers in Westerwolde, maar een belangrijke aanvulling is op het totale toeristische routeaanbod van Westerwolde.

Op zondag 9 maart vanaf 13.00 uur laat Restaurant De Ruiten Aa te Sellingen in samenwerking met TFC de Windhappers uit Stadskanaal het publiek kennismaken met een deel van het nieuwe mountainbikenetwerk Westerwolde. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf actief gebruik te maken van de mountainbikeroutes en te ervaren dat de nieuwe routes niet alleen een fantastische landschappelijke afwisseling hebben, maar ook in uitdaging. Technische parcours door bossen en over zandheuvels. Maar ook mooie stukken om even de rug te rechten, te genieten of even goed gas te geven.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.