Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP Stadskanaal organiseert een avond over de armoede

kandidaten-SPSTADSKANAAL – Naar aanleiding van de voortdurende bezuinigingen, stijgende werkloosheid, dalende huizenprijzen, stijgende huren en oplopende schulden organiseert de SP Stadskanaal op 17 maart een openbare avond over de armoede. Dit in het Best Western hotel in het centrum Stadskanaal.

Ruim 10 procent van de Nederlandse huishoudens leeft dit jaar onder de armoedegrens. Naar verwachting hebben dit jaar 1,44 miljoen mensen niet genoeg inkomen om voldoende te kunnen voorzien in basisbehoeften als kleding, drinkwater, voedsel, goede huisvesting en gezondheidszorg. Wat is er gebeurt met het Nederland dat zorgt voor ouderen, zieken, gehandicapten en kinderen met problemen, of gewoon eigenlijk voor iedereen?

Evert-Idema-SP-StadskanaalBegin dit jaar is de aangescherpte bijstandswet besproken in de Tweede Kamer. Met steun van de coalitiepartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en SGP loodste staatssecretaris Jetta Klijnsma haar plannen door de Tweede Kamer. In plaats van te zorgen voor banen, worden mensen met een bijstandsuitkering keihard afgestraft. Mensen kunnen worden verplicht tot vrijwilligerswerk en wanneer werklozen in de bijstand elders in het land een jaarcontract krijgen aangeboden, kan de gemeente een verhuisplicht opleggen. Dit is volgens de SP geen oplossing. Het levert geen banen op en vermindert de armoede niet. “De werkloosheid stijgt en de voedsel- en kledingbank groeien”, zegt Evert Idema (foto).

SP Stadskanaal wil iedereen uitnodigen om het gesprek hierover aan te gaan. Sadet Karabulut, woordvoerder Sociale Zaken en Tweede Kamerlid SP, zal komen spreken en uw vragen proberen te beantwoorden. Ook zal eerste locoburgemeester Jan-Willem van de Kolk namens de gemeente komen spreken op deze avond. Andere sprekers deze avond zijn; Willem van Veen namens de voedselbank, Sandra Hulshof namens stichting ‘veur noppes’ en Jurrie Siepel namens het FNV.

Locatie: Best Western Hotel Stadskanaal
Tijdstip: Zaal open: 19.00
Aanvang: 19.30

U bent allen van harte welkom! De entree en koffie zijn voor rekening SP Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.