Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

NL DOET bij Zorggroep Meander op 21 maart

meanderOp vrijdag 21 maart is er veel bedrijvigheid bij Zorggroep Meander tijdens NL DOET!

NL DOET is één van de grootste vrijwilligersacties van Nederland. Op diverse locaties van Zorggroep Meander steken vrijwilligers de handen uit de mouwen voor bewoners en cliënten.

Diverse vrijwilligers begeleiden op 21 maart bewoners van woonservicecentrum Breehorn in Veendam en woonservicecentrum A-Horst in Musselkanaal naar de dierentuin in Emmen. Samen een gezellig dagje uit met hopelijk mooi lenteweer. Een andere groep bewoners van A-Horst doet mee aan de ouderengym in Musselkanaal.

De vrijwilligers helpen mee tijdens de rek- en strekoefeningen. In woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade in Veendam maken de vrijwilligers de tuin gereed voor het komende groeiseizoen. Bladeren opruimen, snoeien, harken en eventueel poten van nieuwe planten. In wooncomplex Olmenhage in Stadskanaal kunnen bewoners hun handen en nagels gratis laten verzorgen door leerlingen van PrO Stadskanaal. PrO is een school voor praktijkonderwijs.

Zaterdag 22 maart gaan vrijwilligers de tuin van Borg Westerwolde in ter Apel zomer klaar maken. Mensen die mee willen helpen zijn welkom. We beginnen om 09.00 uur bij Borg Westerwolde.

NL DOET is een initiatief van het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds zet tijdens NL DOET de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Het Oranje Fonds is het grootste nationale en onafhankelijke fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 32 miljoen aan organisaties en initiatieven. De Koning en Koningin zijn het beschermpaar van het Fonds.

Meer weten over NL DOET? Kijk dan op: www.nldoet.nl.

De woonservicecentra Breehorn in Veendam, A-Horst in Musselkanaal en Borg Westerwolde in Ter Apel en woonzorg en revalidatiecentrum Veenkade in Veendam zijn onderdeel van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander staat voor zorg dicht bij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, zorg en behandeling. Olmenhage is een wooncomplex in Stadskanaal voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg dichtbij.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.