Direct naar de inhoud.

EchtErik start op Radio Compagnie en RTVS

  • door:
  • op:
Echte-Erik
Echt-Erik nu ook via RTV Stadskanaal 105.3 FM

RTVS – Na zes jaar uitzenden via Dollard Radio groeide de naam en faam van het radioprogramma EchtErik dusdanig dat Radio Compagnie het programma heeft ingelijfd.

Wat begon met pakweg één plaatje per uur van een regionale of lokale popartiest is inmiddels gegroeid naar wekelijks twee uur lang de beste popmuziek uit Noord Nederland met veel interviews, een eigenzinnig hitlijstje en elke week een band die live optreedt. Bands als The Tightropes, Town of Saints en Anthonys Putsch werden in hun prille begin opgepikt door deze bevlogen radiomakers. In november 2013 kreeg EchtErik landelijke erkenning toen het internet radiostation IndieXL het programma live overnam via hun kanaal en ook nog eens besloot om het op dinsdagavond te herhalen.

Vanaf 30 maart zullen de radiomakers Berry Stel, Peter Jurgens, Dennis Carolus en Erik Glazenburg hun programma EchtErik gaan maken en uitzenden vanuit de Radio Compagnie studio’s in Hoogezand, waar voldoende plaats is voor gasten en toeschouwers. Het programma wordt nu nog in de studio van Dollard Radio in de gemeente Oldambt gemaakt. In Hoogezand denken de radiomakers dat ze een intensiever lokaal bereik kunnen krijgen door de gunstiger geografische ligging van Hoogezand en omdat de accommodatie van Radio Compagnie groter is. Hierdoor kunnen ze meer onderdak bieden aan bezoekers die op zondagmiddag de bands live willen zien. Dat deze radiomakers erg blij zijn met Radio Compagnie blijkt wel uit de plannen die er zijn voor de nabije toekomst. Ze willen zo snel mogelijk op locatie uit gaan zenden om direct contact te krijgen met hun (nieuwe en potentiele) achterban zodat ze ook lokale en regionale popmuziek in Hoogezand-Sappemeer kunnen promoten.

Maar dat is nog niet alles. RTV Stadskanaal neemt vanaf vanaf 3 april a.s. EchtErik ook op in hun programmering. Via RTVS 105.3 FM  is EchtErik iedere donderdagavond tussen 22.00 en 0.00 uur te beluisteren. Een prachtig tijdstip omdat Ruben Huizing met zijn IndieRock programma tussen 20.00 en 22.00 uur de luisteraar eerder al in de juiste stemming heeft gebracht.

Op 30 maart start de eerste uitzending bij Radio Compagnie aan de Noorderstraat 109a in Sappemeer met een optreden van de friese band Sväva (https://www.facebook.com/svavaband) Wil je bij deze uitzending aanwezig zijn, mail dan even naar EchtErik@radiocompagnie.nl. De uitzending is dan altijd enkele dagen later ook te beluisteren via RTVS in de regio Zuidoost groningen en de Drentse Monden op de donderdagavond.

EchtErik is het platform van de Noord Nederlandse Popmuziek en is nu al iedere zondag tussen 17.00 en 19.00 uur te beluisteren op IndieXL en Dollard Radio. Vanaf 30 maart dus ook op RadioCompagnie en RTV Stadskanaal volgt vanaf 3 april..

 
Meer informatie kun je vinden op www.facebook.com/echterik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-