Direct naar de inhoud.

NL Doet actie Musselkanaal

  • door:
  • op:

PrintFysiotherapie Musselkanaal / BAG Kanaalstreek en ReumActief; Samen sterk in Beweging in het kader van NLdoet

Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.  Fysiotherapie Musselkanaal/BAG Kanaalstreek doet samen met ReumActief mee aan dit mooie initiatief Op zaterdag 22 maart 2014 staan de deuren van de praktijk aan de Technicumstraat 9 in Musselkanaal van 13.00 tot 17.00 uur open voor een gezellige en informatieve open dag.

Centraal staan deze middag jongeren en kinderen. Zij kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten waarin ze bijvoorbeeld een “beperking” krijgen aangemeten. Zo kunnen zij ervaren hoe het voor leeftijdgenoten is te leven met een lichamelijke- of visuele beperking.  Naast vele  spelvormen en sportactiviteiten kunnen kinderen geschminkt worden, zijn er heerlijke gezonde hapjes en drankjes en buitenactiviteiten zoals een springkussen  e.d.

In de oefenzaal van de praktijk kunnen bezoekers terecht voor informatie over onder andere therapiezwemmen, nordic walking, tai chi, diëtiek en gezonde voeding. Bij patiëntenvereniging ReumActief kunt u terecht voor informatie over de vereniging, de aandoening reuma en activiteiten van ReumActief op het gebied van onder andere bewegen. Fysiotherapeuten geven informatie over kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie en fysiofit.

Vanaf ca. 13.30 organiseert ReumActief een gratis workshop en demonstratie aangepast zumba. Deze middag start tevens de inschrijving voor deze nieuwe vorm van bewegen die via ReumActief zeer binnenkort zal starten.

In de behandelkamers van de praktijk worden workshops/demonstraties echografie en diëtiek georganiseerd. Naast dit alles is het voor zowel kinderen/jongeren als volwassenen mogelijk hun fitheid door middel van fitheidstesten te laten meten.

Al met al de moeite meer dan waard deze middag de praktijk te bezoeken met het hele gezin.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal