Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herman van de Poll en Gert Hilbink exposeren in het Refaja

SAMSUNG DIGITAL CAMERASTADSKANAAL – Vanaf 15 maart heeft het Refaja ziekenhuis weer nieuwe kunst in huis. De expositieruimten van het ziekenhuis zijn ingericht met schilderijen van Herman van de Poll uit Smilde en foto’s van Gert Hilbink uit Coevorden.

Herman van de Poll is in 1952 geboren in Amersfoort. In 2001 heeft hij zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen afgerond en sindsdien is hij werkzaam als professioneel kunstenaar, schilder, tekenaar en beeldhouwer in Smilde.

De chaostheorie is de basis voor zijn werk en hij laat zich voornamelijk inspireren door de wiskundige vormen uit deze theorie. Het uitgangspunt van zijn werk is het vierkant. Het vierkant wordt verdeeld in 16 kleinere vierkanten. Deze vierkanten worden weer door midden gedeeld, en nog eens, en nog eens ….. Bij iedere laag worden de vlakken ingevuld met een willekeurige kleur.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De schilder maakt een bedacht en overwogen stramien voor iedere laag en deze lagen vult hij intuïtief in voor zowel de kleur als het vlak. Bij zijn werk gaat het vooral om de plaatsing van kleuren en de onderlinge verbindingen. De kunstenaar streeft er naar om dit zo onvoorspelbaar mogelijk te laten verlopen.

Gert Hilbink uit Coevorden heeft een foto expositie ingericht. Gert fotografeert al sinds zijn twaalfde, vanaf het moment dat hij zijn eerste camera kocht. Om zijn techniek te verbeteren, heeft Gert de basisopleiding van de Fotovakschool gevolgd. Momenteel is hij bezig met een vervolgopleiding.
Gert Hilbink is met name gefascineerd door de macro fotografie. In deze tak van fotografie wordt de nadruk gelegd op de kleinste details van het onderwerp. Het is opzienbarend om vergroot te zien hoe de kleine wereld er van dichtbij uitziet.
Opvallend in deze expositie zijn de foto’s van opspringende verf. Hoe deze foto’s zijn gemaakt wil de fotograaf niet onthullen, maar het heeft te maken met geluid en een hele snelle camera.
Van 15 maart t/m 6 juni 2014 is het werk van beide kunstenaar te zien in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te bezoeken.

 

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.