Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boze Groningers belagen Jetta Klijnsma in Stadskanaal

Klijnsma in Stadskanaal. (F via Twitter 112 regioflits R. Wiekenkamp)

Klijnsma in Stadskanaal. (F via Twitter 112 regioflits R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Jetta Klijnsma was maandagmiddag op bezoek in Oost-Groningen en sprak met bestuurders in Stadskanaal o.a. over de participatiewet. De Oost-Groninger gemeenten vrezen grote financiële gevolgen bij de invoering van deze wet. Ze willen vijftig miljoen euro compensatie om de grootste gevolgen op te vangen. Voordat de staatssecretaris in het Geert Teis centrum in gesprek kon gaan over de gevolgen van de participatiewet, werd ze omringd door woedende Groningers van de beweging ‘Groningers in opstand’. De landelijke media was ook uitgerukt zoals POW-Nieuws. Door de demonstranten werd Klijnsma uitgejouwd met de woorden ‘ga toch weg, dikke graaier’ en ‘we gaan door totdat zooitje van het kabinet oprot’.

Jetta Klijnsma trok zich niets van de woorden en het lawaai concert aan en antwoordde tegen Roelof van der Velde (woordvoerder Groningers in Opstand) te moeten vertrouwen op de lokale bestuurders. Hierna liep de bewindsvrouwe het Geert Teis in. Concrete resultaten leverde het gesprek helaas niet op. PvdA wethouder Jan-Willem van de Kolk vond het wel een constructief gesprek. De staatssecretaris heeft volgens Jan Willem van de Kolk gezegd te gaan kijken naar de financiering van de Oost Groninger sociale werkplaatsen.

Video verslag van Ronny Wiekenkamp:

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.