Direct naar de inhoud.

Uitkomsten MKB enquête winkeliers centrum bekend op website D66 Stadskanaal

  • door:
  • op:

d66STADSKANAAL – Om aan te tonen dat een snelle communicatie met burgers wel degelijk mogelijk is, heeft D66 Stadskanaal recent twee onderzoeken uitgevoerd. Een naar de overlast door steenmarters bij de burgers en een naar de opvattingen en voorkeuren van de winkeliers in het centrum van Stadskanaal.

Op de vraag over de steenmarters kwamen 56 reacties via de websites. De uitgebreidere schriftelijke enquête onder 75 winkeliers leverde in 1 week tijd 29 ingevulde formulieren op, een respons van bijna 39%. Dat is hoger dan bij dit soort globale en snelle onderzoeken gebruikelijk.

De centrumwinkeliers, uitsluitend de eigenaren-exploitanten, kregen 11 vragen voorgelegd waarin men zich kon uitspreken over de locatie van een treinstation, mogelijk beleid voor leegstaande panden in het centrum en een verdere concentratie van voorzieningen in het centrum. Antwoorden kon schriftelijk of digitaal via twee websites.

Een nieuw treinstation en de locatie daarvan vindt 72% belangrijk en er is een sterke voorkeur voor de locatie Stationslaan. 83% meent dat dit de beste locatie is en 43% verwacht daarvan dan ook een positief effect op de omzet.

Leegstaande woon en winkelpanden is winkeliers een doorn in het oog. 93% vindt dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van het winkelcentrum. Men is bijna unaniem van mening dat hieraan iets moet worden gedaan. 97% vindt dat hiervoor gemeentelijk beleid noodzakelijk.

De concurrentiepositie van het centrum van Stadskanaal is óók een zaak van de overheid. Ruim driekwart van de winkeliers is van mening dat een gemeente dit tot haar werkveld moet rekenen. Dat betekent in de ogen van de winkeliers niet dat een gemeente zich moet gaan bemoeien met de branches, de soorten winkels, maar wel blijven investeren en streven naar een verdere concentratie van het winkelcentrumgebied.

D66 en de onderzoeker bedanken de winkeliers voor hun adequate deelname.

Het volledige rapport van dit onderzoek is hier in te zien



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal